Activiteiten


De dood van zes gijzelaars door Hamas: slechts een deel van verhaal?

De dood van zes ontvoerde Israëlische gijzelaars roept veel vragen op. Ook laait door deze pijnlijke en trieste gebeurtenis de discussie weer op in hoeverre de houding en koppigheid van premier Netanyahu hierin heeft bijgedragen. Waarom deze vraag? Al langere tijd gaat het verhaal rond dat de aanvullende eisen van Netanyahu, om tot een deal te komen met Hamas over de vrijlating van een beperkt aantal gijzelaars, hierdoor werd geblokkeerd. De kans was zeer groot dat sommigen van deze zes vermoorde Israëliërs nu dan nog in leven zouden zijn. 
 

Halsstarrig

Deze halsstarrige houding droeg al eerder bij aan het ontstaan van allerlei geruchten en verhalen rondom de persoon Netanyahu. In een eerder artikel, onder het kopje ‘@@@ @@@’ , laat zien dat bij de premier uiteindelijk alles draait om zijn eigen invloed, macht en positie. Ook omdat zowel de minister van Defensie (Yoav Gallant) de militaire top van de IDF alsmede de directeur van de Israëlische geheime dienst, David Barnea (Mossad) geen enkel bezwaar hadden tegen de op handen zijnde deal met Hamas en hun eisen. 
 
 ‘No deal’
Even voor alle duidelijkheid en om miscommunicatie en mogelijke misverstanden te voorkomen. De terreurbeweging Hamas blijft verantwoordelijk voor de dood van alle tot nu toe omgekomen gijzelaars. Desondanks is dat maar een deel van het gehele plaatje, want Israëlische premier bleef maar herhalen dat Hamas geen deal wilde sluiten’. Daarbij zou de deal bepaalde afspraken inhouden waarbij het land en het IDF zichzelf in de vingers zouden snijden. 
 

Wenselijk?

Echter, eerdere militaire acties van de Israel Defense Force (IDF) laten zien dat deze stelling geen stand houdt. Kortom, door de huidige gebeurtenissen is de vraag in hoeverre het (koppig) vasthouden aan harde onderhandelingen over de gijzelaars wel of niet wenselijk is. Laat staan dat een dergelijke houding ooit tot de vrijlating gaat leiden van de nog in leven zijnde gijzelaars?  

Ongewis

Sommige politici en andere personen zullen premier Netanyahu steunen in zijn methodiek en werkwijze. Anderen zullen erop blijven hameren op de vrijlating van de landgenoten. De vraag blijft hoe de meerderheid van de bevolking in Israël kijkt naar de houding en werkwijze van premier Netanyahu. Zij zullen uiteindelijk beslissen over zijn politieke toekomst, want de eerste tekenen van oplopende onrust en scheiding der geesten in de Israëlische samenleving zijn al zichtbaar.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel