Activiteiten


Op uitnodiging van het Reuben en Edith Hecht museum in Haifa

Vorige week brak een jongetje van vier jaar een bijzondere en waardevolle kruik uit de Bronstijd in een museum in de stad Haifa. Hun jongste kind deed iets waar veel ouders zich voor zouden schamen. Na deze gebeurtenis, waar het hele gezin Geller een rotgevoel aan overhield, nodigde het Hecht museum hen kort daarop uit om een het herstel van de kruik bij te wonen. Want ondanks deze vervelende gebeurtenis pakte het museum het sportief op, mede omdat zij zelf de kruik niet achter een vitrine hadden gezet. 
 

High tech

Al snel na deze opmerkelijke gebeurtenis nodigde het museum de familie Geller uit om het herstel en de reparatie van de waardevolle kruik bij te wonen. Zij hadden een specialist ingehuurd die via 3D-technologie de kruik weer in zijn oude glorie herstelde. Het jonge ventje mocht zelfs meehelpen met het lijmen en het restaureren van de kruik uit de Bronstijd.
 

Betrokken

De reactie van het museum op deze gebeurtenis is zonder meer lovenswaardig te noemen. Zij reageerde niet boos, ontzet of vol verwijten. Integendeel, het museum stak haar hand in eigen boezem, want het was hun eigen keuze om archeologisch waardevol materiaal niet achter glas te plaatsen. De directeur van het museum het gevoel geven dat zij nog steeds welkom zijn, want na het incident verdween het gezin van de plek des onheils. 

Pech

Na de gebeurtenis met hun jongste telg bood de vader zijn excuus aan en wilde hij de schade betalen. De directeur, Inbar Rivlin, gaf aan dat het pech was en dat er geen opzet of vandalisme in het spel was, zoals ook later bleek bij het bestuderen van de camerabeelden. Wij zijn verzekerd voor dit soort incidenten, gaf de heer Rivlin aan. 
 

Leerzaam

Het gehele gezin Geller mocht de restauratie bijwonen. Opmerkelijk en waardevol. De vader Alex gaf dit ook aan en merkte op dat zijn twee oudere kinderen juist het herstel van de kruik uit de Bronstijd met behulp van moderne technieken, computers en ander materiaal, juist heel boeiend en leerzaam vonden. Leuker en interessanter dan alleen het kijken naar dingen en materiaal uit een ver verleden. 
 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel