Activiteiten


Opnieuw een zeldzame vondst in de stad Jeruzalem

Onlangs is in de stad Jeruzalem een bijzondere archeologische vondst gedaan tijdens opgravingen onder toezicht van de IAA (Israel Antiquities Authority). Deze werkzaamheden vonden plaats nabij de zuidelijke muur van de Tempelberg. Deze waardevolle vondst presenteerde IAA in een persbericht, samen met haar partner. Een vondst die bij vele deskundigen blije gezichten opleverde, ondanks dat het land al een jaar strijd voert tegen de terreurbewegingen Hamas en Hezbollah.
 

Zegel

De aankondiging van deze waardevolle archeologische ontdekking vond plaats vlak voor de jaarlijkse conferentie georganiseerd door de ‘City of David Research Conference’. De betrokken directeuren van beide organisaties zeggen over deze bijzondere vondst: ‘Het zegel, gemaakt van zwarte steen, is een van de mooiste die ooit is ontdekt bij opgravingen in het oude Jeruzalem en is uitgevoerd op het hoogst mogelijke artistieke niveau.‘ Volgens hen, de heren Yaval Baruch en Navot Rom, gaat het hier om een zegel dat diende als amulet en gelijktijdig voor het ondertekenen van allerlei officiële papieren, zoals documenten en certificaten. 
 
 

Hoge ambtenaar

Volgens archeoloog Vukosavovic gaat het hier om een uiterst zeldzame ontdekking. Eenvoudigweg omdat het de eerste keer dat een dergelijke zegel is gevonden van een ‘magisch persoon’ die bescherming zou bieden aan de dragers van dergelijke amuletten. Zeker in relatie tot Israël en de omliggende landen gaat het hier om een archeologisch waardevolle ontdekking. Daarbij was deze amulet en zegel eveneens een teken van autoriteit. Iemand die een hoge positie bekleedde binnen het bestuur van het koninkrijk van Juda.

Vormgeving

Deze amulet als zegel heeft een convex snede aan beide kanten. Ook is er een gat door de lengte van deze zegel geboord. Op die manier kan de ‘zegel’ aan een ketting worden geregen en door een betreffende persoon om de nek worden gedragen. Op de afbeelding van deze ‘zegel’ staat in het midden een figuur afgebeeld. Deze figuur heeft vleugels, draag een lang gestreept kleed en stapt uit naar rechts. 

Interpretatie

Volgens professor Ronny Reich, werkzaam aan de universiteit van Haifa, legt de betekenis van deze afbeelding als volgt uit. ‘Dat de eigenaar van het zegel een djinn koos als insigne van zijn persoonlijke zegel, kan getuigen van zijn gevoel dat hij tot de bredere culturele context behoorde – net als mensen in Israël die zichzelf vandaag de dag zien als onderdeel van de westerse cultuur. Toch hield deze Yehoezer binnen dat gevoel ook vast aan zijn lokale identiteit, en daarom is zijn naam geschreven in Hebreeuws schrift, en zijn naam is een Hebreeuwse naam die tot de cultuur van Juda behoort.’
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel