Activiteiten


Steeds meer Israëliërs eisen een deal met Hamas: ‘Zij vrezen voor de levens van de nog in leven zijnde gijzelaars!’

De vondst van de lichamen van zes gedode gijzelaars is voor veel Israëliërs de welbekende druppel. Want hoewel de familie en vrienden van de gijzelaars al maanden roepen om te komen tot een overeenkomst met Hamas, sluiten steeds meer mensen en (maatschappelijke) organisaties zich hierbij aan. Niet voor niets riep de grootste vakbond in Israël de bevolking op om afgelopen maandag te staken. Het doel van deze staking is de druk op te voeren richting premier Netanyahu. Hij wordt steeds meer gezien als de dwarsligger die bewust geen overeenkomst wil met Hamas. Niet zozeer uit militair of strategisch oogpunt, maar eerder vanuit eigen belang. 
 

Drukmiddel

Zoals gezegd vormde de aanleiding van deze staking het bericht dat het IDF zes lichamen heeft geborgen van Israëliërs. Zij waren sinds 7 oktober 2023 gevangengenomen door de terreurbeweging Hamas en verbleven maandenlang onder erbarmelijke omstandigheden in de vele ondergrondse tunnels en schuilplekken ergens in Gaza. De voorzitter van de vakbeweging Histadroet, Arnon Bar David, zei hierover het volgende: ‘Ik ben tot de conclusie gekomen dat alleen onze tussenkomst diegenen in beweging kan brengen die moeten bewegen. Een deal is belangrijker dan wat dan ook.‘ 
 

Scheiding

Over de staking zegt de voorzitter dat deze nu nog maar een dag duurt. Deze begint maandagochtend om 6.00u lokale tijd en zal ook de luchthaven Ben Gurion raken, de belangrijkste luchthaven van het land. Daarbij willen wij de demonstranten die dagelijks bijeenkomen nabij de Knesset ondersteunen in hun roep om de vrijlating van de gijzelaars in Gaza. Maar tot nu toe ziet het ernaar uit dat de roep vanuit een deel van de bevolking aan dovemansoren is gericht. Toch ziet het ernaar uit dat de roep om te komen tot een deal ten behoeve van het lot van de gijzelaars in de samenleving toeneemt Ofwel, de groeiende scheiding binnen de Israëlische samenleving neemt steeds grotere vormen aan. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel