Activiteiten


Bijzonder: de inwijding van een Thorarol ter nagedachtenis van slachtoffers van en gevallenen na 7oktober2023

Ter nagedachtenis van de wrede terreuraanval van 7oktober23 werd 1 jaar later een bijzondere plechtigheid gehouden: de onthulling van een speciale Thorarol. In de ogen van betrokkenen en initiatiefnemers een uiting van veerkracht en eenheid. Deze herdenking was één van de verschillende initiatieven en plechtigheden ter nagedachtenis aan slachtoffers van de terreuraanval door Hamas en consorten en daaropvolgende strijd. 
 

Verbondenheid

Van belang is om te beseffen volgens Haim Taib, een van de initiatiefnemers, dat een Thorarol niet alleen een godsdienstig document is. Het is voor het Joodse volk ook een teken van eenheid, gedeelde waarden die al eeuwen teruggaan en door de eeuwen heen zijn overgedragen van generatie op generatie. Dit document is juist daarom een teken van onderlinge eenheid en verbondenheid dat ons sterk maakt en verenigt. 
 
 

Initiatief

Het initiatief ging uit van de Menomadin Foundation, haar oprichter en huidige voorzitter Haim Taib. Hij zocht daarbij contact met direct betrokkenen, waaronder de vader van Noa, met militairen van de Israel Defense Force en overlevenden van het Nova-muziekfestival. Zij schreven persoonlijk de laatste zinnen van de bijzondere Thorarol. Aan deze gebeurtenis ging ook een processie aan vooraf, de speciale Thora hakafot, met vertegenwoordigers van de lokale gemeenschappen aan de grens met Gaza en familieleden van de gijzelaars, militairen en overlevenden. 
 
 

IJkpunten

Over dit waardevolle project van eenheid en betrokkenheid in samenwerking met direct betrokkenen legt de initiatiefnemer Haim Taib uit dat de rol langs verschillende plekken en plaatsen kwam die getroffen waren door het bloedbad en de terreur van Hamas en haar leden. Deze Thorarol was dit jaar ook bij de Mars van de Levenden in Auschwitz. Verder zegt hij hierover: ‘Sinds die bloedige sabbat zag ik vernietiging en wanhoop geleidelijk omslaan in (veer)kracht. Ik ontmoette gewone mensen die helder werden.’
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel