Activiteiten


Internationale reacties op dood van de Hamasleider Sinwar

Na de officiële melding door Israël van de dood van Hamasleider Yahyah Sinwar leidde tot positieve reacties vanuit de Westerse wereld. Weinige wereldleiders treuren om zijn dood. Als de nieuwe leider van de NAVO reageerde Mark Rutte als een van de eersten op dit nieuws. Op een persconferentie zei hij onder andere het volgende: ‘Als hij dood is, dan zal ik hem persoonlijk niet missen.’ Ook de huidige presidentskandidaten in de VS zijn blij met de dood van deze terroristen-leider.
 
 

Architect

Het is algemeen bekend dat Sinwar, het hoofd van de terreurbeweging Hamas in Gaza, een van de architecten was van de verrassingsaanval op Israël, op 7 oktober 2023. Tijdens zijn persconferentie over de dood van de Hamasleider van Gaza sprak de NAVO-leider de volgende woorden: ‘Sinwar is overal erkend als de architect van de terreuraanvallen op Israël van 7 oktober 2023. Ik heb hem al eerder veroordeeld, alle bondgenoten hebben hem veroordeeld, elke redelijke ziel in deze wereld heeft hem veroordeeld.’ Maar ook het feit dat Hamas een groot aantal gevangengenomen Israëliërs ontvoerde naar de Gazastrook kwam uit zijn koker. Hijzelf zag de nut en de meerwaarde in van het beschikken over gijzelaars in zijn strijd tegen de Joodse bevolking. Dit vanuit zijn persoonlijke ervaringen in het verleden.   
 

De VS

Vanuit de VS klonken ook positieve berichten over de dood van de terroristenleider van Hamas. De huidige president Biden zei in een reactie hierover dat zijn dood ‘een goede dag is voor Israël en de wereld.‘ Eveneens maakte hij de Palestijnen erop attent dat dit een kans voor hun is voor Gaza en de Palestijnse bevolking voor een leven zonder de invloed en wreedheid van de terreurbeweging Hamas. Zijn mogelijke opvolger, vice-president Harris, gaf aan dat ‘het recht heeft gezegevierd‘. 
 

Israël

De dood van de terroristische leider Sinwar leidde in Israël tot vreugde en blijdschap. Tegelijkertijd waarschuwde de Israëlische premier dat door de dood van het kopstuk van Hamas de oorlog tegen deze terreurbeweging nog niet voorbij is. Ook Netanyahu benadrukte dat de dood van de Hamasleider in Gaza de mogelijkheid biedt voor de Palestijnen om het juk van Hamas van zich af te werpen. Door zijn dood komt er licht in de duisternis van het lot van vele Palestijnen. Toch blijft opnieuw de vraag overeind staan: ‘Hoe zal het aflopen met de Israëlische gijzelaars in Gaza? Worden zij alsnog vermoord door de terreurbeweging of zullen zij hun inzetten als instrument voor hun eigen veiligheid en leven? 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel