Activiteiten


Nieuwe peilingen vertonen veranderend politiek speelveld

Eind vorige week publiceerde de krant Maariv de resultaten van de meest recente politieke peilingen. Deze peiling laat verschillende voorzichtige conclusies zien. De Likud partij verliest toch enkele zetels, het aantal zetels onder de oppositie neemt toe, maar er is maar één politieke partij die hiervan profiteert. Toch blijft het de vraag relevant: ‘Hoe zou de politieke arena in de Knesset er op dit moment uitzien? 

Verrassend?

Ondanks de voorlopige militaire successen tegen Hezbollah zakte de partij van premier Netanyahu met 2 zetels naar een aantal van 24. Op zich niet vreemd gezien te midden van een stagnerende coalitie en een groeiende oppositie tegen het beleid van premier Netanyahu. Volgens een peiling, gepubliceerd in Maariv en uitgevoerd door Lazar Research in samenwerking met het online Panel4All, is het hoogtepunt voor de coalitie voorbij. 

Stand

Hierover zegt dr. Menechem Lazar in een nadere toelichting het volgende: ‘Na weken van opwaartse beweging is de opkomst van Likud gestopt, met een daling van twee zetels naar 24″, geeft de peiling aan. Tegelijkertijd won de Nationale Eenheidspartij één zetel en bereikte daarmee 20, terwijl Yesh Atid stabiel bleef met 14. Yisrael Beyteinu hield ook stand op 14 zetels, net als Shas met 10 zetels. Ondertussen stegen de Democraten met één zetel naar 10, Otzma Yehudit bleef op zeven zetels en United Torah Judaism bleef onveranderd op 7. De Arabische partijen, Hadash-Ta’al en Ra’am, behielden elk hun vijf zetels en Religious Zionism bleef op vier.’
 

In de lift

De enige partij die blij zal zijn met de uitkomst van deze voorlopige peilingen is de partij van oud-premier Naftali Bennett (Nieuw Rechts). Deze oppositiepartij staat in de peilingen op 21 zetels, terwijl hij ondertussen druk bezig is met een politieke comeback in de arena met de naam Knesset. 
 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel