Activiteiten


Israelisch medische doorbraak bij behandeling van dodelijke alvleesklierkanker

Een Israëlisch onderzoekinstituut maakt bijzondere doorbraak bekend. Deskundigen van het Sheba Medical Center ontwikkelden een nieuwe radiotherapie voor patiënten met alvleesklierkanker. Het belangrijk en bijkomend effect van deze nieuwe levensreddende behandeling is mede het verlagen van de hevige pijn bij deze vorm van kanker. De nieuwe hoog gedoseerde radiotherapie is al opgenomen in de Amerikaanse richtlijnen voor het behandelen van kanker. 

Dragelijk

Deze nieuwe behandelingsmethode richt zich op de hevige pijn bij alvleesklierkanker, waardoor het voor veel patiënten met deze vorm van kanker de levensreddende behandelingen een stuk dragelijker wordt dan voorheen. Niet dat hierdoor alle kankerpatiënten met dit ziektebeeld genezen. Jammer genoeg niet, maar voor veel meer patiënten wordt het behandelen van deze zeer agressieve vorm van kanker veel dragelijker, waardoor meer mensen de behandeling zullen volhouden.

Late diagnose 

Alvleesklierkanker is onder de vele vormen van kanker de meest agressieve en dodelijke ziekte. Vaak wordt deze vorm van kanker te laat ontdekt, wat daardoor leidt tot een groot aantal sterfgevallen binnen enkele maanden na de diagnose. De nieuwe ontdekking en ontwikkeling hiervan stond in het laatste nummer van het medisch tijdschrift The Lancet.
Ernstige pijn is een kenmerk van alvleesklierkanker omdat de alvleesklier zich heel dicht bij een centrale zenuw bevindt, de plexus coeliacus. Alvleeskliertumoren hebben de neiging om op deze zenuw te drukken of deze te infiltreren, wat zeer intense pijn veroorzaakt. Deze pijn veroorzaakt aanzienlijk lijden bij patiënten, wat hun dagelijkse routines en kwaliteit van leven beïnvloedt.

Het onderzoek

Het nieuwe onderzoek werd geleid door het hoofd van het Radiation Institute in het Sheba Medical Center, Dr. Jacob Lawrence. Daarbij is dit onderzoek een samenwerking tussen het Israëlische kankervereniging en andere deskundigen en onderzoekers. De studie onderzocht een behandelmethode van een enkele bestralingssessie met behulp van röntgenstralen met hoge doses direct op de zenuw die betrokken is bij ernstige pijn.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel