Activiteiten


Een nieuw project voor gezinnen in armoede met schoolgaande kinderen

Al meerdere jaren zet Israel Relief Aid zich in voor Israëliërs die in armoede leven. Op dit moment leven meer dan twee miljoen Israëlische burgers in armoede, waaronder bijna driekwart miljoen kinderen (700.0ez00). Wanneer mensen onder de armoedegrens leven betekent dit dat zij grote moeite hebben om rond te komen, in het bijzonder het betalen van de basiskosten voor levensonderhoud. U kunt hierbij denken aan: huur, gas/licht/elektra, belastingen en verzekeringen. Voor velen blijft er zelden iets over om onverwachte of extra bijkomende onkosten voor hun rekening te nemen. Dit geldt nog sterker bij gezinnen met kinderen, zoals onderstaand voorbeeld laat zien.
 

Niet essentieel?

Voor gezinnen met kinderen is het nieuwe schooljaar vaak een vervelende periode. Allereerst kunnen ze niet de extra schoolbenodigdheden niet bekostigen. Maar ook voor de kinderen zelf is het heel vervelend, omdat zij hierdoor alweer buiten de boot vallen. Ook de (lokale) overheid springt niet in op deze nood onder de gezinnen met kinderen die onder of rond de armoedegrens leven. De reden is dat in hun ogen schoolboeken en andere schoolbenodigdheden niet vallen onder de categorie ‘essentieel’. Vreemd, want een kind moet verplicht om naar school. 
 

Buitenbeentje

Maar nog los daarvan is het voor kinderen echt niet leuk om ieder jaar buiten te boot te vallen omdat hun ouders de benodigde materialen voor school niet kunnen betalen. Zoiets geef hen een gevoel van schaamte. Met grote regelmaat worden deze groep kinderen ook getreiterd en gepest door medeleerlingen. Iedereen weet dat kinderen hard en gemeen kunnen zijn naar elkaar toe. Kortom, voor deze groep kinderen is het begin van een nieuwe schooljaar telkens een crime. Een berg waar zij enorm tegenop zien. 
 

Nieuw project

Vandaar dat wij als Israël Relief Aid op lokaal niveau een actie zijn opgestart om deze gezinnen te helpen en te ondersteunen. Vandaar dat wij de komende maand tegoedbonnen gaan verstrekken aan gezinnen met schoolgaande kinderen die leven onder en rond de armoedegrens. Dit project vindt plaats in de stad Haifa, gelegen in het noorden van Israël. Een stad die worstelt met armoede omdat veel inwoners leven onder en rond de armoedegrens. 
 
 

Uw steun

Wij hopen op deze wijze een kleine bijdrage te leveren om deze kinderen een steuntje in de rug te geven in het nieuwe schooljaar. Op deze wijze krijgen zij hopelijk weer plezier om naar school te gaan, maar ook dat zij een kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Helpt u mee aan dit schoolproject? Alvast onze dank voor uw medewerking en steun. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel