Activiteiten


Opnieuw beeld Anne Frank bekladt met pro-Palestijnse leuzen

Enige tijd geleden vonden er flinke rellen plaats tussen pro-Palestijnse studenten en demonstranten en de politie. Dit leidde tot aanzienlijke schadeposten voor verschillende universiteiten, onder meer in de steden Amsterdam en Utrecht. Na die tijd vonden nog andere antisemitische en anti-Israëlische acties plaats verspreid door het land. Recent werd voor de tweede keer het Anne Frank-beeld beklad. De eerste keer dat iets dergelijks plaatsvond was nog geen maand geleden. Wederom een trieste en veelzeggende gebeurtenis en uiting van groeiend antisemitisme en Jodenhaat in Nederland.

Respectloos

Zowel Geert Wilders, politiek leider van de PVV, als het Anne Frank huis meldde afgelopen maandag dat het standbeeld van Anne Frank opnieuw was beklad. Het beeld staat voor de slachtoffers van de Holocaust tijdens de bezetting. Opnieuw was de kreet ‘Free Gaza’  op de sokkel van het standbeeld gekladderd met rode verf. Opnieuw misbruiken de anti-Israël en pro-Palestijnse activisten de symboliek van het Joodse volk tijdens het naziregime. Het verhaal gaat dat de rode verf het bloed vertegenwoordigd van de vele Palestijnse burgers in de huidige strijd tussen Israël en Hamas na de wrede aanval op 7 oktober vorig jaar tegen Israël en haar inwoners en militairen. 
 

PVV

Dat deze actie bij de politieke leider van de PVV in het verkeerde keelgat schoot, blijkt wel uit zijn tweet op X. Wilders zegt aldaar: ‘Pro-Palestijnse schurken zetten ‘Free Gaza’ op het standbeeld van Anne Frank in Amsterdam,” zei Wilders op sociale media. “Ze kennen geen schaamte en hun antisemitisme kent geen grenzen. We moeten altijd opstaan tegen hun boodschap van haat, want in tegenstelling tot hen, houden wij vast aan vrijheid en respect.’ 

Eng stil

Opvallend is wel dat het angstvallig stil blijft vanuit het Binnenhof en de woordvoerders van de landelijke politieke partijen. Dit geldt nog meer voor partijen van linkse signatuur, zoals PvdA/GL, D’ 66, Volt andere politieke moraalridders. Zij meten opnieuw met twee maten meten wanneer het gaat om de Joden en de staat Israël. 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel