Activiteiten


Iraanse luchtaanval op Israël leidt tot eenheid in de Knesset

De recente Iraanse luchtaanval op hun land noemen de Israëlische politieke leiders noemen een oorlogsverklaring. De belangrijkste politieke leiders van de oppositie vinden dat premier Netanyahu hierop moet reageren. We kunnen dit niet over onze kant laten gaan. Wel moeten direct betrokkenen weldoordacht handelen wanneer de Israel Defense Force terugslaat. 
 

Eenheid

Al een lange tijd heerst in het Israëlisch parlement veel onrust en spanning tussen de verschillende politieke partijen en hun leiders. Niet alleen over de onderhandelingen en de vrijlating van de Israëlische gijzelaars door Hamas of door het buitenspel zetten van het Israëlisch Hooggerechtshof en andere hete hangijzers. Maar dit keer schuiven de kopstukken binnen het Israëlisch speelveld hun geschillen opzij en sluiten zij de rijen. Eenvoudigweg omdat de regering Netanyahu een dergelijke aanval niet over haar kant kan laten gaan. 
 

Voorbereid

De leider van de politieke partij Nationale Eenheid, Benny Gantz, is hierover heel duidelijk. Hij zegt: ‘De staat Israël beschikt over middelen die jarenlang zijn ontwikkeld om Iran aan te vallen. En de regering heeft onze volledige steun om met kracht en vastberadenheid op te treden.‘ Dergelijke reacties zijn hoorbaar bij veel politieke partijen in de Knesset. 
 

Gezamenlijk

Iedereen is het ermee eens om niet te snel maar juist wel overwogen te reageren. De voorzitter van de Democraten in Israël, Yair Golan vindt dat het land, in dit geval premier Netanyahu, ervoor moet zorgen dat een aanval op Iran niet alleen door ons wordt uitgevoerd. Een dergelijke gewapende aanval op Iran moet gecoördineerd worden met de Amerikanen en andere militaire eenheden uit de regio. Een dergelijke reactie is dan niet alleen beslissend en effectief, maar ook een signaal aan de wereld om te laten zien dat een groot aantal landen in de regio de vrede en eenheid in het Midden-Oosten wil bewaren.  
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel