Activiteiten


Blijvende toename van Jodenhaat over in de wereld

Sinds Hamas op 7 oktober23 Israël aanviel en vele slachtoffers maakte onder burgers en militairen en Israël hierop reageerde, is de haat tegen Joden alleen maar toegenomen. Het lijkt zelfs toe te nemen, ondanks dat Israël een groot deel van haar troepen en materiaal terugtrok uit de Gazastrook. Kan het zo zijn dat velen van hen Israël het liefst vernietigd ziet worden door Iran, Hezbollah, Hamas en andere gelieerde terreurorganisaties? Het kan toch niet zo zijn dat een groeiende groep Jodenhaters de sfeer en onze houding bepaalt in het (nog) vrije Westen ten opzichte van Israël. Een land dat het volste recht heeft zich te verdedigen tegen terreur en om haar soevereiniteit alsmede haar burgers te beschermen. In dit artikel nemen wij u mee over de wereld naar enkele uitingen van antisemitisme en Jodenhaat.
 

Argentinië

In dit land kent uitingen van Jodenhaat en antisemitisme een lange geschiedenis. En nog steeds neemt het aantal uitingen van antisemitisme en Jodenhaat nog steeds verder toe. Recent werd op een monument in een park ergens in de hoofdstad Buenos Aires een slogan aangetroffen dat zonder meer verontrustend en veelzeggend is. Deze slogan luidde als volgt: ‘Dien het land, leg een Jood om’. Niet vreemd dat steeds meer Joden zich niet meer veilig voelen in de stad en daarbuiten. Deze veelzeggende slogan eindigde met de afbeelding van een Joodse ster. 
 
 

Canada

In Canada neemt de Jodenhaat en het antisemitisme ook steeds grotere vormen aan. Iets wat zeker geld voor de grote steden. Opnieuw werd een Joodse school onder vuur genomen en enkele kogels afgevuurd in de stad Toronto. Deze trieste en veelzeggende gebeurtenis vond afgelopen vrijdagavond plaats tijdens het Joodse Yom Kippur. Het was pijnlijk genoeg al de tweede keer dat deze school met haar leerlingen onder vuur kwam te liggen. Toentertijd vuurden twee onherkenbare mannen vele schoten af op deze Joodse basisschool voor meisjes. Hoewel de Canadese premier zijn zorgen uitsprak en zijn excuses aanbood voor uitingen van Jodenhaat en antisemitisme, groeit de ongerustheid onder de Joden in dit land.
 

Groot-Brittannië

Aan deze kant van de oceaan blijven de uitingen van antisemitisme en Jodenhaat ook gewoon doorgaan. In de stad Londen, waar anders, vonden enkele golfers antisemitische woorden en tekens. Harde uitingen van Jodenhaat op een golfbaan in het noorden van Londen bij de golfclub Hendon. In een officiële reactie zei de Hendon Golf Club hierover: ‘Wij als club zijn het slachtoffer geworden van een ‘race-related vandalism’. Deze vorm van Jodenhaat uitte zich in antisemitische kreten en een afbeelding van een hakenkruis, inclusief de kreten: ‘Heil Hitler’ en ‘fuck the Jews’. 
 
Duitsland
Ook in ons buurland Duitsland neemt het aantal uitingen van antisemitisme en Jodenhaat, in het bijzonder door het groeiend aantal buitenlanders. Het is zelfs zo dat in de stad Hamburg radicale islamieten zich verzamelden en opriepen tot het uitroepen van een kalifaat, een islamitische staat. Deze groep ‘demonstranten’ omvatte zo’n 2.500 man. Ook zijn deze mensen voorstanders voor het invoeren van de sharia, de islamitische wetgeving. Het is duidelijk dat deze groep de grondrechten van een democratie misbruikt voor hun eigen weerzinwekkende visie op mens en maatschappij. De bijeenkomst in het noorden van Duitsland kwam tot stand door een groep onder de naam ”. Een groep die de moord op Joden en Jodenhaat stimuleert en bewust aanmoedigt. Betreffende organisatie is dan ook door de Duitse overheid verboden. Sinds die tijd opereert ze ondergronds en neemt haar steun en invloed steeds verder toe onder de moslims in Duitsland. 
 
 

Verenigde Staten

Aan de overkant van de oceaan kreeg de nieuwsorganisatie CBS de wind van voren naar aanleiding van een interne memo. In betreffend memo droeg CBS haar werknemers op om de stad Jeruzalem niet te beschouwen als een onderdeel van de staat Israel. Dit leidde tot veel kritiek vanuit de Amerikaanse samenleving, waardoor de vraag gerechtvaardigd is: ‘In hoeverre is CSB nog integer in haar nieuwsberichten?’ Iets wat zeker geldt voor de huidige strijd tussen de staat Israël en de verschillende terreurorganisaties, waaronder Hamas en Hezbollah.  
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel