Activiteiten


Met mazzel maar eindelijk toch gelukt: Yahya Sinwar omgebracht!

Al maanden zochten de Israel Defense Force en de Israëlische inlichtingendiensten intensief naar de hoogste leider van Hamas in Gaza, Yahya Sinwar. Hij was de leider van Hamas in Gaza en als initiatiefnemer nauw betrokken bij de gewapende aanval op Israël van 7 oktober 23, wat leidde tot de dood van bijna 1.500 Israëliërs. Vele van zijn naaste medewerkers wist IDF op te sporen en te elimineren, maar de Hamasleider wist telkens weer uit handen te blijven van de Israëlische opsporingsdiensten. Tot uiteindelijk bij toeval de IDF tijdens een militaire operatie hem in het vizier kreeg.
 

Puur toeval?

Deze gebeurtenis vond plaats tijdens een militaire operatie, waarbij het IDF bij toeval stuitte op een groep terroristen. Tijdens dit gevecht tussen de terroristen en de Israëlische militairen beschoot het IDF de locatie waar zij zich hadden verstopt. Nadat het IDF betreffende plek controleerde met een drone, zagen ze iemand zitten op een stoel in een deels verwoeste woning. Hij gooide met een stok naar de drone. Vervolgens nam het Israëlische leger de locatie opnieuw onder vuur. 
 

Vraagteken

Nadat de locatie opnieuw werd gecheckt door de Israëlische soldaten viel hen op dat een van de gedode terroristen verdacht veel leek op de leider van Hamas in Gaza, Yahya Sinwar. Vervolgens nam het IDF het lichaam van de verdachte terrorist mee om deze te controleren op zijn identiteit. Daarna ging het nieuws snel rond via social media over de mogelijke dood van Hamasleider Yahya Sinwar. Al snel berichtte de nieuwssite Times of Israel dat het IDF met een mededeling zou komen over de mogelijke dood van de Hamasleider van Gaza. Dit vanwege de toenemende geruchtenstroom op internet en allerlei online forums. 
 

En de gijzelaars?

Kort daarop bevestigde de legerleiding van de Israel Defense Force de dood van Yahya Sinwar. Dit aan de hand van de beschikbare gegevens en informatie van de gedode terrorist Hamasleider van Gaza. Eindelijk, met wat mazzel, is het gelukt om de aanstichter van 7 oktober 2023 met gelijke munt terug te betalen. Maar los van dit gedenkwaardige moment van victorie en vreugde, zegt dit jammer genoeg nog weinig over het lot van de Israëlische gijzelaars en hun toekomst. Want deze ligt nog steeds in de handen van de terreurbeweging Hamas. 
Deel dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel