AMSTERDAM – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu brengt volgende week een bezoek aan Nederland. Hij zal op 18 januari om 19.00 uur spreken tijdens een bijeenkomst in de Portugese synagoge in Amsterdam.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), de Portugees-Israëlietische Gemeente, het Centraal Joods Overleg en de Ambassade van Israël, zo maakte het CIDI dinsdagmiddag bekend.

Premier Netanyahu zal de pas heropende schatkamers van het Portugees-Joodse erfgoed bewonderen en in de synagoge zelf een toespraak houden. De bijeenkomst in de synagoge zal ongeveer een uur duren.

Niet voor het eerst

De Israëlische premier bracht tijdens zijn eerste ambtstermijn in april 1997 al een officieel bezoek aan ons land. Hij sprak toen onder meer met premier Kok. Ditmaal zal Netanyahu gesprekken voeren met premier Rutte en de ministers Rosenthal en Verhagen. Bovendien wordt hij door Hare Majesteit de Koningin op Paleis Den Bosch ontvangen. Netanyahu trad aan als minister-president op 31 maart 2009. (bron RD)

Artikel trefwoorden: