U ziet hier de eerste reactie (engelstalig) van Thomass Sandel van de Europese Coalitie voor Israël die in New York aanwezig was bij de stemming voor de opwaardering van de status van een eventuele Palestijnse Staat.

De 9 landen die tegen hebben gestemd:

Israel; Canada; VS; Tjechie; Panama; Marshall Eilanden; Micronesia; Nauru en Paalau.

Helaas heeft Nederland blanco gestemd. Aan de ene kant mogen we dankbaar zijn dat ons land niet voor heeft gestemd, aan de andere kant ligt in het regeerakkoord dat Nederland achter een tweestatenoplossing staat.

De profeet Joel leert ons dat de volkeren voor de keuze worden gesteld om te kiezen voor deling van het land Israël. Het is dus Bijbels dat dit is gebeurd, maar tegelijkertijd is het ernstig als een volk deze keuze maakt.

Toch mogen we weten dat ondanks alle acties en pogingen in het Midden Oosten om Israël te vernietigen, zullen we blijven zien dat het Joodse volk in haar thuisland, niet meer zal verdwijnen. De volkeren zullen weten dat de God van Israël het laatste woord heeft en Hij alles onder Zijn controle heeft!

De opwaardering van het lidmaatschap van een Palestijnse Staat zal betekenen dat zij o.a. in Den Haag bij het Internationale Strafhof in Den Haag de mogelijkheid heeft om Israel voor het gerecht te dagen, en dat heeft zij al gedreigd als blijkt dat Arafat is vergiftigd. In de tijd die voor ons ligt zullen we gaan meemaken dat Den Haag meer in het centrum van de wereld zal komen te staan.

Ons gebed zal belangrijk en noodzakelijk zijn. Israël ziet haar steun in de wereld razendsnel afnemen en zal meer dan ooit onze steun hard nodig hebben.

Hier ziet u de toespraak van premier Netanyahu als reactie op de stemming in de VN.

Hier ziet u de toespraak van Abbas (vol met valse beschuldigingen) en kunt u de reactie van de volkeren horen.

Artikel trefwoorden: / / / /