Activiteiten


Nieuw Project: Warm Homes

Warm Homes is één van de vele projecten van de Helping Hand Coalition.  In deze Warm Homes worden Overlevenden van de Holocaust liefdevol opgevangen. In de jaren ‘90 kwamen duizenden van hen naar Israël. Onder hen waren veel intellectuelen (managers, leraren, kunstenaars, componisten etc.) De meesten spreken Russisch. Deze groep mensen, die nu op leeftijd is, heeft vaak speciale aandacht nodig. Vaak hebben ze te kampen met problemen op sociaal, financieel of familie-gerelateerd gebied.

Het Warm Homes-project is bedoeld om deze mensen te helpen. In een Warm Home komen wekelijks 15-30 Holocaust-overlevenden bij elkaar. Het doel is om in het hele land zo’n 1000 Warm Homes op te zetten. Hier wordt de gasten sociale activiteiten aangeboden, mensen doen contacten op, kunnen deelnemen aan zelf-hulpgroepen, steun vinden bij eenzaamheid en verdriet om het verlies van familieleden, financiële steun etc.

Ook worden maaltijden aangeboden, verjaardagen gevierd, culturele activiteiten ondernomen (muziek, films, lezingen, spelletjes etc.). U kunt er meer over lezen op www.helpinghandcoalition.org, onder Projects – Warm Homes.

Helping Hand Coalition (HHC) is een netwerk van samenwerkende internationale hulporganisaties t.b.v. de noden van de moderne staat Israël en zijn inwoners.

Ze zijn meer een beweging dan een organisatie, met een netwerk van internationale organisaties, ministeries, lokale overheidsinstanties en individuele personen.

HHC is actief in 50 steden in Israël, en voorziet maandelijks in de behoeften van duizenden mensen met behulp van honderden vrijwilligers.

Hun grootste aandacht gaat wereldwijd uit naar de bestrijding van de groeiende Holocaust-ontkenning en het antisemitisme, door middel van campagnes en promotie van het moderne Israël.

Daarnaast bieden zij directe hulp aan de behoeftigen in Israël in de vorm van voedselvoorziening, distributie van kleding, financiële steun en het coördineren van sociale evenementen voor de Holocaust-slachtoffers. Daarnaast bieden ze hulp aan achtergestelde ouderen, alleenstaande moeders, alleenstaande soldaten, noodlijdende vrouwen en immigranten in nood. In bredere zin bieden zij ook hulp aan slachtoffers van religieuze en raciale onderdrukking.

Sinds 2005 is Helping Hand Coalition in Israël vertegenwoordigd door Amitat Yad LeEzra Israel. Inmiddels hebben zij doorlopend hulp geboden aan ongeveer 80.000 Holocaust-slachtoffers in meer dan 70 steden, kris kras door het land.

Pillar of Fire is al jaren verbonden aan de HHC, maar wil nu ook heel specifiek steun bieden aan het Warm Homes-project. Als u ook een bijdrage wilt geven voor dit project, kunt u dat hier doen. Alvast bedankt!

Harold en Tanny van Ouwerkerk, die in Bat-Hen wonen, zijn persoonlijk betrokken bij dit werk (www.genade.org)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel