Activiteiten


Mogen we u het nieuwe kabinet van Israel voorstellen?

Israel's President Peres sits next to Prime Minister Netanyahu as they pose for a group photo together with the ministers of the new Israeli parliament, in Jerusalem

Hier ziet u de leden van het kabinet van de Israëlische regering, wat is geïnstalleerd op maandag 18 maart.

Hier de hele lijst met alle namen:

Voor het overzicht van de ministers klik hier

onderstaande is overgenomen van het Cidi

Israel heeft een nieuwe regering. Het nieuwe kabinet-Netanyahu werd maandagavond 18 maart ingehuldigd in de Knesset, waar het een meerderheid heeft van 68 van de 120 zetels.

Uitzonderlijke is dat de 48 Knessetleden uit religieuze hoek niet in deze coalitie vertegenwoordigd zijn. Het heeft Netanyahu bijna twee maanden en vele pogingen gekost om de nieuwe regering te formeren. De bekendmaking komt twee dagen voor het eerste buitenlandse bezoek van de Amerikaanse president Obama sinds de start van diens tweede termijn in 2008.

Het nieuwe kabinet herbergt meer gematigden dan de vorige regering-Netanyahu. De nieuwe minister van Financiën is de gematigde oud- journalist en televisiepresentator Yair Lapid van de centristische Yesh Atid-partij, de op een na grootste van Israel. Ook Tzipi Livni, die als minister van Buitenlandse Zaken bekend stond als een voorstander van vredesonderhandelingen, komt terug – nu als minister van Justitie.

De post van minister van Buitenlandse Zaken wordt op dit moment open gehouden. Netanyahu neemt dit zo lang waar in afwachting van de niet gematigde Avigdor Lieberman van Yisrael Beteinu, die voor de verkiezingen een lijstverbinding aanging met Netanyahu’s Likud. Tegen hem loopt nog een rechtszaak; een veroordeling zou hem uitsluiten van een regeringspositie. Netanyahu wacht de uitslag hiervan af, berichtte de Israelische krant Ha’aretz dinsdag 19 maart.

Dan is er Naftali Bennett, die wordt gezien als de vertegenwoordiger van de rechtervleugel in het nieuwe kabinet. Hij krijgt in zijn portefeuille de ministeries van Handel, Industrie en Arbeid, dat van Religieuze Zaken en dat van Jeruzalem en Diasporazaken. Bennett, zelf gematigd religieus, zal hiermee ook verantwoordelijk worden voor de vorig jaar ingestelde dienstplicht voor orthodoxe joden, waarvan hij een groot voorstander is. Yair Lapid sprak vlak voordat hij de politiek inging op de vrome Ono Campus in Kiryat Ono waar hij uitlegde waarom hij vindt dat dat Orthodoxen hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor de maatschappij en voor hun eigen leven.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel