Activiteiten


Cry for Zion: Goed Nieuws voor Heiligste Plaats op Aarde

CfZ-bericht_2015_21septCry for Zion, een beweging van mensen die ijveren voor de mensenrechten en vrijheid van godsdienst op de Tempelberg, meldde maandag 21 sept jl. dat de Israelische politie maatregelen heeft getroffen, om het Joodse, Christelijke en andere niet-islamitische bezoekers mogelijk te maken om in de ochtenduren de Tempelberg te bezoeken.

(Bronnen: Change.org en  www.breakingisraelnews.com)

De afgelopen tijd zijn er ongeregeldheden geweest op de Tempelberg, waarbij door Arabische relschoppers met stenen en brandbommen werd gegooid naar de Israelische politie. Deze waren genoodzaakt geweest in te grijpen nadat door relschoppers de Joodse viering van Rosh Hashana werd verstoord. Met name leden van de zgn. Morabiton en Morabitat-groep (gesteund door Hamas) waren verantwoordelijk voor de ongeregeldheden. Zij maken zich schuldig aan het belagen en lastigvallen van Joodse en Christelijke bezoekers. De Israelische politie is begonnen deze groepering nu de toegang tot de Tempelberg in de ochtenduren ontzeggen, volgend op een besluit van het Ministerie van Defensie deze groepen illegaal te verklaren. De relschoppers belaagden recent ook een delegatie van Amerikaanse Congresleden, die de Tempelberg bezochten. (Bron: www.breakingisraelnews.com).

Cry for Zion-logoCry for Zion is een beweging van Joden en Christenen, die steun werft voor het recht voor het Joodse volk, om te mogen bidden op de voor hen heiligste plaats, de Tempelberg. Tot nu toe is hen dat recht steeds ontzegd, om de moslims niet tegen zich in het harnas te jagen en zo de ‘vrede’ en de status-quo te bewaren. De Tempelberg wordt tot nu toe beheerd door de islamitische Wakf, en deze weert (ten onrechte) niet-moslims. Cry for Zion wil de Israelische overheid oproepen toe te staan dat er voor alle religies vrijheid van godsdienst op de Tempelberg komt, om zo de mensenrechten voor iedereen te waarborgen. Dit betekent dus ook het recht van Joden om daar te bidden. De Tempelberg is voor Joden de enige, en heiligste plaats, die door God “Mijn heilige berg” wordt genoemd. In de koran, het heilige boek van de moslims, wordt de tempelberg nergens genoemd.

Cry for Zion heeft een petitie gestart, die moet worden aangeboden aan Israels premier, het Hooggerechtshof en de Burgemeester van Jeruzalem. Zij worden met de petitie opgeroepen hun recht op soevereiniteit op de Tempelberg uit te oefenen.

Op donderdag 1 oktober 2015 vindt in Jeruzalem het Cry for Zion Proclamation Event plaats, waarbij alle supporters van het recht van Joden te mogen bidden op de Tempelberg, welkom zijn. Voorafgaand vindt een Gebedsbijeenkomst plaats (info: www.cryforzion.com, scroll naar beneden). Op deze dag vindt ook de jaarlijkse Jeruzalem Mars plaats, tijdens het Loofhuttenfeest. (LAATSTE update, 22 sept: zie hier!)

In oktober 2014 werd de Tempelberg-activist rabbi Yehuda Glick door een Palestijnse terrorist neergeschoten. Hij overleefde deze aanslag, en heeft nu Israels minister van Binnenlandse Veiligheid, Gilad Erdan opgeroepen in actie te komen tegen de toenemende onrust op de Tempelberg.

In januari 2015 sprak bij Pillar of Fire Doron Keidar (zie hier). Doron reist voor Cry for Zion de wereld rond voor spreekbeurten, om begrip te kweken voor het Midden-Oosten. Hij laat zijn licht schijnen op de kloof tussen het Midden-Oosten en het Westen voor wat betreft cultuur, taal, gewoonten, religie en kijk op de wereld.
Wanneer er meer begrip voor het Midden-Oosten ontstaat werkt dat volgens Doron mee om een helder beeld te kunnen schetsen over het Israëlisch–Palestijns conflict, het totale Midden-Oosten en de situatie in de wereld zoals die vandaag is. Doron is Messiaans-Joods en spreekt vloeiend Engels en Hebreeuws. Hij spreekt op een ontwapende, eenvoudige en rechtstreekse manier die het publiek onmiddellijk voor hem inneemt en hij spreekt vooral jongeren aan. Doron is een schoonzoon van Lars Enarson.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel