Manif_29okt2015

Op donderdag 29 oktober 2015 werd door het CIDI, Christenen voor Israel en andere organisaties een solidariteitsmanifestatie voor Israël georganiseerd. Deze vond plaats op het Plein (bij het Tweede Kamergebouw) in Den Haag. Hier ziet u een video met de toespraken.

De Palestijnse president Abbas kwam deze dag naar Nederland en minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft hem ontvangen. Kees van der Staaij (SGP) heeft hierover Kamervragen gesteld.

AbbasAbbas heeft de laatste tijd meerdere uitspraken gedaan die het geweld tegen Israëli’s hebben aangewakkerd. Ondanks oproepen van VN-baas Ban Ki Moon aan Abbas om het geweld te veroordelen, heeft Abbas hierin geen verandering gebracht. Ook Kees van der Staaij (SGP) en Joel Voordewind (CU) hebben hierover vragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken.
(Zie hierover dit artikel van het CIDI – PoF)

SGP: ‘Abbas moet geweld tegen Israelische burgers veroordelen’

Mahmoud Abbas kwam met een groot gevolg naar Nederland. Hij kwam op uitnodiging van de regering, de Tweede Kamer en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Er stonden ontvangsten en diners gepland met minister-president Rutte en de ministers Koenders en Ploumen, en met tal van hoogwaardigheidsbekleders en burgemeesters.

Het is onbegrijpelijk dat de Palestijnse Autoriteit – die haar bevolking stimuleert tot en goedkeuring geeft aan het ombrengen van Joden – nu met alle égards werd ontvangen door de Nederlandse regering, en haar beklag kan gaan doen bij het Internationale Strafhof in Den Haag.

Zie hier een video van IsraelCNN met alle toespraken (behalve die van Kees vd Staaij)

Zie ook: CIDI, en Christenen voor Israel.