Activiteiten


Israelmanifestatie donderdag 29 oktober 2015: video beschikbaar

Manif_29okt2015Op donderdag 29 oktober 2015 werd door het CIDI, Christenen voor Israel en andere organisaties een solidariteitsmanifestatie voor Israël georganiseerd. Deze vond plaats op het Plein (bij het Tweede Kamergebouw) in Den Haag. Hier ziet u een video met de toespraken.

De Palestijnse president Abbas kwam deze dag naar Nederland en minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft hem ontvangen. Kees van der Staaij (SGP) heeft hierover Kamervragen gesteld.

AbbasAbbas heeft de laatste tijd meerdere uitspraken gedaan die het geweld tegen Israëli’s hebben aangewakkerd. Ondanks oproepen van VN-baas Ban Ki Moon aan Abbas om het geweld te veroordelen, heeft Abbas hierin geen verandering gebracht. Ook Kees van der Staaij (SGP) en Joel Voordewind (CU) hebben hierover vragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken.
(Zie hierover dit artikel van het CIDI – PoF)
https://web.archive.org/web/20230329132757/https://www.cidi.nl/sgp-abbas-moet-geweld-tegen-israelische-burgers-veroordelen/

Mahmoud Abbas kwam met een groot gevolg naar Nederland. Hij kwam op uitnodiging van de regering, de Tweede Kamer en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Er stonden ontvangsten en diners gepland met minister-president Rutte en de ministers Koenders en Ploumen, en met tal van hoogwaardigheidsbekleders en burgemeesters.

Het is onbegrijpelijk dat de Palestijnse Autoriteit – die haar bevolking stimuleert tot en goedkeuring geeft aan het ombrengen van Joden – nu met alle égards werd ontvangen door de Nederlandse regering, en haar beklag kan gaan doen bij het Internationale Strafhof in Den Haag.

Zie hier een video van IsraelCNN met alle toespraken (behalve die van Kees vd Staaij)

Zie ook: CIDI, en Christenen voor Israel.

Deel dit artikel

9 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-49505">
Loes van Es
Op 29 oktober 2015 om 9:18 pm uur

Het was heel goed om erbij te zijn, zoveel verschillende mensen met een liefde in hun hart Israel en leven in vrijheid, heel bijzonder weer.

li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-48866">
jackvandertang
Op 25 oktober 2015 om 8:13 pm uur

Reacties worden vanaf heden niet meer geplaatst.

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-48852">
Jitty Bosselaar
Op 25 oktober 2015 om 6:17 pm uur

Het wordt de hoogste tijd dat wij als christenen kleur bekennen.Laat merken dat u achter Israel en het Joodse volk staat. Het is Gods oogappel,zouden ook wij dan niet onze stem laten horen nu het Joodse volk zoveel onrecht wordt aangedaan? God heeft hen dit land gegeven maar de hele wereld valt erover.De Joden zijn ook niet volmaakt maar ondanks dat, zijn ze Gods volk waarmee Hij de wereld wil zegenen.

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1 parent" id="comment-48820">
Alexandra Junemann
Op 25 oktober 2015 om 10:28 am uur

Feit: Israël maakt zich schuldig aan oorlogsmisdaden en schendt mensenrechten op grote schaal. Maar dat willen jullie niet horen, he?

  li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor even depth-2" id="comment-48855">
  jackvandertang
  Op 25 oktober 2015 om 6:47 pm uur

  Beste Alexandra, het is niet zo dat wij jou een podium geven met informatie die feitelijk onjuist is. Inderdaad wordt dat niet geplaatst. Jammer dat je niets te zeggen hebt over de laffe aanslagen op onschuldige burgers. Einde discussie.

li class="comment odd alt thread-even depth-1" id="comment-48791">
Dhr G. Dijkstra
Op 24 oktober 2015 om 8:50 pm uur

Helaas heb ik die dagen andere afspraken, daar kan ik niet onderuit. Ik was zeker gekomen, een tegen geluid van zionisten-christenen treft altijd doel. We staan voor de Waarheid en gerechtigheid. Herinner mij een tekst uit Genesis 12:3 waar de God JHWH van Israël aan Abram mededeelt: “Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt, zal ik vervloeken; en in u zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden”. Ik hoop en bid dat het plein te klein zal zijn.

li class="comment even thread-odd thread-alt depth-1 parent" id="comment-48681">
markusse
Op 23 oktober 2015 om 6:46 pm uur

…en wordt alles wat messianic is weer geweerd door Christenen voor Israel .. zoals de vorige keer ?
Ze hebben hun oren laten hangen naar de wens van de Orhodoxe Joden.. een vertoning !

  li class="comment odd alt depth-2" id="comment-48799">
  Jan
  Op 24 oktober 2015 om 11:23 pm uur

  Niet verstandig om een beweging met liefde voor Joods volk en land te besmeuren. Ipv blij te zijn dat de pro-Israel organisaties dit organiseren, geef jij er een flinke negatieve draai aan. Jammer.

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-48570">
Loes van Es
Op 23 oktober 2015 om 1:44 pm uur

Wordt er nog van uit andere organisaties een oproep gedaan om landelijk samen te komen, in Den Haag.
Lijkt me toch belangrijk deze ontmoeting, en uiteraard komen hier ook tegenstanders omdat het CIDI ook gevolgd wordt door hun tegenstanders, vandaar ook een grote oproep opdat men ziet dat zeer veel christenen achter Israel staan.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel