Activiteiten


Containers vol hulpgoederen

“Al 18 jaar regel ik dat er containers naar Israël komen. Meer dan 500!
 De meeste van die containers bevatten kleding… en wat is, denkt u, nog steeds de grootste behoefte? Kleding! Israël blijft een stroom nieuwe immigranten uit de landen van de wereld ontvangen en wanneer ze komen, komen ze in ongebruikelijke omstandigheden en kunnen ze slechts één of twee koffers meebrengen… van alle bezittingen die ze in hun hele leven hadden.”

Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan:

“Volwassenen kunnen het redden met een beperkte hoeveelheid kleding… sommige voor werk, sommige om te spelen, sommige voor feestelijke gelegenheden. Kinderen hebben al die soorten kleding nodig, maar ze hebben kleding nodig in steeds grotere maten. Als er babies bijkomen, neemt de behoefte toe.

Alleenstaande moeders hebben een grote behoefte aan kleding, voor hun baby en zichzelf als zij op straat terechtkomen of opnieuw beginnen in een klein appartement.

Verbazingwekkend genoeg hebben ook holocaust-overlevenden kleding nodig, omdat hun kleding in de loop der jaren is versleten, of ze hebben dekens en (andere) warme dingen nodig. Beddengoed is een andere behoefte die nooit klein is.

Als je zoveel mogelijk behoeftige mensen in Israël wilt helpen met de minste hoeveelheid geld, is het brengen van hulpcontainers de economische manier om dit te doen, omdat een enorme hoeveelheid goederen in een grote zeecontainer past. Uiteindelijk kunnen we hulpcentra overal in Israël helpen dit te verspreiden. Er moeten centra zijn waar mensen terecht kunnen voor hulp… en ons doel is dat er iets zal zijn wanneer mensen daar komen. Het gaat allemaal om samenwerking voor het algemeen belang.

Als je doneert voor een container, bereik je heel veel mensen (“Tot u zal de rijkdom van de zee zich wenden”, Jesaja 60:5.”). Het is een geweldige kans voor een zegen en om gezegend te worden!”

Wilt u bijdragen aan de transportkosten? Stort dan uw bijdrage op NL89 INGB 0009311097 t.n.v. Pillar of Fire, Den Haag, onder vermelding van “transportkosten Israel Relief Aid”.

Of doneer een algemene gift via onze website: klik hier.
(U kunt bij “iDeal” en bij “Machtiging”, bij Donatie bestemming”, kiezen voor Israel Relief Aid (Algemeen).

Hartelijk dank!

Deel dit artikel

2 reacties

li class="comment even thread-even depth-1 parent" id="comment-61682">
J. H. Stalman
Op 6 februari 2019 om 5:39 pm uur

Geliefde broers en zussen in de Heer,

Ik zou graag meer op vaste basis via jullie organisatie holocaustoverlevenden en alleenstaande moeders en armen helpen. De nood is zo groot, dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie, kunnen jullie je dat voorstellen. Ik denk van wel. Maar door jullie werk geloof ik, dat als ik elke maand kan geven, dat dit aan mijn diepe verlangen tegemoet komt om Israel, het Joodse volk te zegenen.
Ik doe het met liefde en zie het als een voorrecht dat ik het mag doen. Maar jullie hebben gelijk; voor degenen die twijfelen: zoals de Schrift zegt: “Wij zijn het ook aan hen verplicht.”
Shalom en de Koning der koningen, de Leeuw van Juda, zegene jullie!
Broedelijke groet, Huub Stalman

    li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-61689">
    Jack van der Tang
    Op 7 februari 2019 om 9:16 am uur

    Beste Huub, dank je voor je bewogenheid. Het is helaas triest dat in een land als Israël er nog steeds zo’n grote tweedeling is tussen rijk en arm. Door de vele immigranten die aliyah hebben gemaakt is er veel nood en armoede. Velen hebben geen goed pensioen en ik heb zelfs Oekraïners gesproken die dachten om terug te gaan. Want in hun voormalige land hadden ze het minder slecht. Wij hebben een eigen stichting opgericht met iemand die daar woont en jarenlange ervaring heeft opgebouwd. Helaas hebben diverse hulpverlenings-organisaties een grote overhead. Wij werken anders en brengen containers direct naar de plaats van bestemming en hebben geen huur van een miljoen dollar per jaar aan overhead. Daarom kunnen we ons geld zeer goed besteden.We werken samen met 40 hulpverleningscentra en weten waar de nood groot is. Elk jaar worden de financiën doorgelicht en weten we wat er met het geld gebeurd. Zo mogen we weten dat het geld van de donoren goed besteed wordt. Dankjewel voor je gift voor het werk van Israel Relief Aid.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel