“Al 18 jaar regel ik dat er containers naar Israël komen. Meer dan 500!
 De meeste van die containers bevatten kleding… en wat is, denkt u, nog steeds de grootste behoefte? Kleding! Israël blijft een stroom nieuwe immigranten uit de landen van de wereld ontvangen en wanneer ze komen, komen ze in ongebruikelijke omstandigheden en kunnen ze slechts één of twee koffers meebrengen… van alle bezittingen die ze in hun hele leven hadden.”

Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan:

“Volwassenen kunnen het redden met een beperkte hoeveelheid kleding… sommige voor werk, sommige om te spelen, sommige voor feestelijke gelegenheden. Kinderen hebben al die soorten kleding nodig, maar ze hebben kleding nodig in steeds grotere maten. Als er babies bijkomen, neemt de behoefte toe.

Alleenstaande moeders hebben een grote behoefte aan kleding, voor hun baby en zichzelf als zij op straat terechtkomen of opnieuw beginnen in een klein appartement.

Verbazingwekkend genoeg hebben ook holocaust-overlevenden kleding nodig, omdat hun kleding in de loop der jaren is versleten, of ze hebben dekens en (andere) warme dingen nodig. Beddengoed is een andere behoefte die nooit klein is.

Als je zoveel mogelijk behoeftige mensen in Israël wilt helpen met de minste hoeveelheid geld, is het brengen van hulpcontainers de economische manier om dit te doen, omdat een enorme hoeveelheid goederen in een grote zeecontainer past. Uiteindelijk kunnen we hulpcentra overal in Israël helpen dit te verspreiden. Er moeten centra zijn waar mensen terecht kunnen voor hulp… en ons doel is dat er iets zal zijn wanneer mensen daar komen. Het gaat allemaal om samenwerking voor het algemeen belang.

Als je doneert voor een container, bereik je heel veel mensen (“Tot u zal de rijkdom van de zee zich wenden”, Jesaja 60:5.”). Het is een geweldige kans voor een zegen en om gezegend te worden!”

Wilt u bijdragen aan de transportkosten? Stort dan uw bijdrage op NL89 INGB 0009311097 t.n.v. Pillar of Fire, Den Haag, onder vermelding van “transportkosten Israel Relief Aid”.

Of doneer een algemene gift via onze website: klik hier.
(U kunt bij “iDeal” en bij “Machtiging”, bij Donatie bestemming”, kiezen voor Israel Relief Aid (Algemeen).

Hartelijk dank!