Activiteiten


Een hart voor eenzame Holocaust-overlevenden voor het Chanoeka-feest in Israël

“Het is niet juist dat holocaust-overlevenden na alles wat ze hebben meegemaakt, op een feestdag helemaal alleen zijn (en zovelen van hen zijn arm).

 Omdat het een humanitaire hulporganisatie is, kan Israel Relief Aid “twee sloten openen met één sleutel” door een Chanoeka-feest te geven voor deze ouderen en holocaust-overlevenden, waardoor ze niet alleen de sociale warmte krijgen die ze nodig hebben, maar ook een speciale feestelijke maaltijd!”

Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan:

“Chanoeka is al snel volgende maand, op 2 december! Het komt vroeg dit jaar. En daarom schrijf ik u nu in november, voor degenen onder jullie die een hart hebben voor holocaust-overlevenden en ouderen die geen familie hebben en hier helemaal alleen zijn in Israël, om met ons samen te werken om deze feestdagen voor hen op te warmen, ze vreugde te geven, een glimlach en een goede feestelijke maaltijd.

Dit evenement vindt plaats precies na eind november, dus we moeten ons voorbereiden.

 Het komt naast onze normale stroom van hulpcontainers naar ons netwerk van hulpcentra, voor kinderen / jongeren, ziekenhuizen en instellingen… omdat 1,5 miljoen Israëli’s in armoede leven. Maar dit verzoek is alleen bedoeld voor de eenzame overlevenden en ouderen.

Voor het Chanoeka-feest hebben ze nodig:
Drankjes, soefganiot (jam-donuts) en latkes (aardappelpannenkoekjes) etc. 
Een zanger of artiest
.

Ze hebben ook nodig in de zaal:
 2 computers voor gebruik door de ouderen, en een laptop en projectiescherm voor filmavonden (met popcorn).

Naarmate de feestdagen dichterbij komen, zal uw bijdrage Israel Relief Aid in staat stellen om een Chanoeka-feest te geven aan holocaust-overlevenden, in het centrum van Lod, een van de armste steden van Israël.

In deze tijd van het jaar bereiden we ons voor op het vieren van de feestdagen met onze families. Laten we samen uitreiken naar dit ‘overblijfsel’ dat genoeg heeft overleefd – en dat het Heilige Land van Israël heeft bereikt. Laten we ze niet alleen laten zitten, en ook geen honger hebben.

Bedankt voor uw deelname, en moge uw feestdagen extra gezegend zijn!”

Wilt u bijdragen aan deze Chanoeka-vieringen? Stort dan uw bijdrage op NL89 INGB 0009311097 t.n.v. Pillar of Fire, Den Haag, onder vermelding van “Chanoeka-Actie November 2018”.

Of doneer een algemene gift via onze website: klik hier.
(U kunt bij “iDeal” en bij “Machtiging”, bij Donatie bestemming”, kiezen voor Israel Relief Aid (Algemeen).

Hartelijk dank!

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel