Mensen die incontinentiespullen nodig hebben, hebben deze langere tijd nodig, maar het is een feit… dat is duur. Zoveel mensen kunnen het niet betalen.

Zowel gehandicapten (inclusief kinderen!) als ouderen hebben een beperkt inkomen of overheidsgeld en ook beperkte koopkracht, vooral na medische kosten.

Mensen die de incontinentiespullen nodig hebben, hebben dus meestal de minste middelen. Hun inkomens zijn meestal onder de armoedegrens… Incontinentiespullen voor oudere kinderen of volwassenen worden niet zo vaak gedoneerd als babyluiers en kosten veel meer.

Dankzij onze donoren heeft Israel Relief Aid incontinentiespullen verstrekt aan de kinderen in het Alyn Kinderrehabilitatieziekenhuis in Jeruzalem (geïmporteerd vanuit Nederland in een zeecontainer). Holocaustoverlevenden in Or Akiva, Kiryat Yam en Nazareth Ilit ontvingen ook een grote hoeveelheid incontinentiespullen. Dit was een erg dure donatie. Een geschenk als dit is een genadecadeau.

(Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan; vertaald uit de Israel Relief Aid nieuwsbrief-december 2018)