Activiteiten


Uit het oog, uit het hart

Volgens het meest recente rapport van het Myers-JDC-Brookdale Institute, gebaseerd op gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek van Israël, wonen er momenteel 1,4 miljoen mensen met een handicap in Israël, goed voor ongeveer 17% van de bevolking. Hiervan zijn ongeveer 17% gehandicapte kinderen (ongeveer 240.000), 50% zijn werkende volwassenen in de werkzame leeftijd en ongeveer 33% is ouder dan 65 jaar.

Mensen met een handicap vormen een onzichtbare bevolkingsgroep. Mensen zien ze meestal nergens. De meeste mensen voelen zich ongemakkelijk als ze een persoon met een handicap zien. Mensen staren gewoon.

Ondanks de deprimerende omstandigheden waar gehandicapten mee te maken hebben, is het zo gemakkelijk om hen op te vrolijken en hun dag goed te maken. Een van de dingen die ze het meest willen in het leven: slechts een beetje aandacht. Het is eigenlijk zo gemakkelijk.

Speciaal hen laten zien dat ook zij een beetje aandacht verdienen, kan hun dag helemaal veranderen.

Maar ze hebben natuurlijk ook veeleisende fysieke behoeften, en het geeft ook een goed gevoel om aan die instellingen te leveren die voor hen zorgen.

Een professionele revalidatie-instelling in Jeruzalem ontving 7.200 persoonlijke hygiënische benodigdheden – geleverd door Israel Relief Aid. Ze zorgen voor 1500 mensen in die instelling.
Onze partners en vrienden verdienen daarvoor de eer.

Zonder deze basiszorg zal hun dag NIET goed verlopen. De overheidszorg doet het beste wat ze kunnen, maar het is nooit genoeg en daarom is het vullen van de kloof van deze sociale verantwoordelijkheid een grote zegen.

(Van onze contactpersoon in Israel, directeur Jo Kaplan; vertaald uit de Israel Relief Aid nieuwsbrief)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel