Activiteiten


Indrukwekkend Jerusalem Prayer Breakfast in Den Haag

Op dinsdag 25 en woensdag 26 juni 2019 vond voor de eerste keer in Den Haag het Jerusalem Prayer Breakfast plaats in Nederland. Deze bijeenkomst van politici, christelijke leiders en leiders uit de Joodse gemeenschap is in 2017 in Jeruzalem voor het eerst gehouden, op initiatief van het Israelische Parlement (Knesset.) Sindsdien wordt het JPB in steeds meer steden in de wereld gehouden. Jack van der Tang, oprichter en woordvoerder van Pillar of Fire en van de stichting International Conference for Truth, Justice and Peace, nam het initiatief dit evenement ook in Den Haag te organiseren.

 

In de media zijn de afgelopen week al diverse artikelen verschenen over zowel het Jerusalem Prayer Breakfast, als de bijeenkomst in de Ridderzaal (zie apart artikel). Helaas zijn diverse zaken in die artikelen niet altijd correct weergegeven. Zo was de Ridderzaal-bijeenkomst een op zichzelf staand gebeuren, op uitnodiging van staatssecretaris Paul Blokhuis (tevens op initiatief door Jack van der Tang). Daarnaast vond in dezelfde week het Jerusalem Prayer Breakfast plaats in Den Haag, maar dit vond plaats in het Kurhaus in Scheveningen.

Tijdens het daadwerkelijke gebedsontbijt werd gesproken en uiteraard gebeden, voor de vrede en het welzijn van Jeruzalem en Israël. Dit naar aanleiding van het gebod (gericht aan alle Bijbel-gelovigen uit de volken) in Psalm 122 (vers 9 t/m 9).

De deelnemers kwamen o.a. uit Nederland, Israël, Australië, Nieuw-Zeeland, West Papua, Zuid Afrika, Verenigde Staten, Zweden, Finland, Engeland, Griekenland, Duitsland, België en Noord-Ierland.

Vredespaleis
De groep deelnemers aan het JPB verplaatste zich na afloop van de plechtige bijeenkomst in de Ridderzaal naar het Vredespaleis. Een kleine delegatie (11 personen) werd in het Vredespaleis ontvangen voor een rondleiding. Helaas had het Vredespaleis besloten een aantal dagen eerder, dat de deelnemers aan het JPB ineens niet welkom waren en dus buiten de hekken moesten blijven. Als reden werd opgegeven: om veiligheidsredenen.

Jack van der Tang spreekt de groep toe bij het Vredespaleis

The Hague Statement of Jurists
Daarop werd de groep, buiten het hek, toegesproken door Jack van der Tang. Daar overhandigde hij een exemplaar van het “The Hague Statement Of Jurists on the Israel-Palestine Conflict”, aan Michele Bachmann, Amerikaans Republikeins Congreslid en voormalig presidentskandidaat. Zij is co-chair (medevoorzitter) van het Jerusalem Prayer Breakfast, vanuit haar woonplaats in de VS. En ook aan Andrew Tucker, onder wiens leiding de verklaring was opgesteld.

Het Statement, in een speciale nieuwe uitvoering gepubliceerd en officieel uitgegeven op 25 juni 2019 bij het Vredespaleis, is de Verklaring van een internationale groep van 25 juristen, die op 28 en 29 juni 2017 bijeenkwamen in het Vredespaleis. Twee dagen lang wisselden zij toen hun kennis uit op het gebied van Internationaal Recht, met betrekking tot het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Maar ook in een lange periode erna is er uitgebreid gecommuniceerd over het onderwerp. Een zeer gedegen en krachtige verklaring is hierna opgesteld. (Deze uitgave is verkrijgbaar via onze webwinkel)

Beloften voor Jeruzalem
Jack van der Tang (Pillar of Fire en oprichter en directeur van stichting Int. Conference for Truth Justice & Peace) kreeg de visie om specifiek voor de stad Den Haag in gebed te gaan in relatie met Jeruzalem. “Het is moeilijk uit te leggen, maar God sprak op een specifiek moment tot mij: jouw stad Den Haag heeft de beloften voor Mijn stad Jeruzalem gestolen.”

De Bijbel is duidelijk, dat Jeruzalem de hoofdstad van het Internationaal Recht zal zijn (Jesaja 2) en dat Jeruzalem ook de stad van de Waarheid genoemd zal worden (Zacharia 8: 3), en dat uiteindelijk Gods wet (thora) en regering vanuit Jeruzalem zal komen.

Den Haag noemt zichzelf de stad van ‘vrede’ en ‘recht’. De stad is de “hoofdstad van internationaal recht”, (in die zin de tweede stad van de Verenigde Naties). Maar waar is de waarheid?
Het Vredespaleis (de echte naam is de ‘tempel van de Vrede’) huisvest o.a. het Internationaal Gerechtshof.

Tijdens de conferentie, die zich voornamelijk afspeelde in het Kurhaus, werd op dinsdagavond een worship-concert gehouden, dat ook toegankelijk was voor niet-deelnemende bezoekers. De muzikale leiding was in handen van pianist Eric Lagerström en zijn speciaal gevormde band voor deze avond, o.a. met violist Peter van Essen.

Eerstgeboorterecht terug
Zo werd tijdens deze avond officieel verklaard dat we afstand nemen van de vervangingstheologie en dat we het eerstgeboorterecht, (dat we ons toegeëigend hadden) teruggeven aan Israël.

Andrew Tucker (thinc.info)

Tijdens de middagen waren er vele boeiende spreekbeurten, o.a. door Michele Bachmann (Amerikaans Republikeins Congreslid en mede-voorzitter van het JPB), Andrew Tucker (jurist van thinc.info), Yehuda Glick (Shalom Jerusalem Foundation en voormalig Knessetlid), Bill Koenig (www.watch.org), Rosemary Garlow-Schindler (www.schindlersark.com), Jim Garlow (www.wellversed.world), Leo van Doesburg (directeur European Affairs van de European Christian Political Movement, ECPM), en anderen.

Ook vond de premiere plaats van de indrukwekkende film “The Hague or Jerusalem?” door Amerikaans filmmaker Brian Sanders.

Tijdens het Breakfast op woensdagmorgen werd door de deelnemers en diverse sprekers gebeden en geproclameerd uit de Bijbel voor Jeruzalem en Israël.

Tijdens het Gala-Diner op woensdagavond waren er inspirerende sprekers, sprak o.a. de ambassadeur van Israel, Aviv Shir-On over zijn bijzondere ervaring de dag ervoor na afloop van de Ridderzaal (zie aparte artikel), en verzorgde Gert van de Vijver (“zand kunstenaar”) een ontroerende voorstelling. Daarnaast waren er nog meer sprekers, waaronder Joodse en christelijke leiders en Tweede Kamerleden.

Impressie van de voorstelling van Gert van der Vijver

Al met al een indrukwekkende conferentie, met vele hoogtepunten, in een unieke sfeer van saamhorigheid en vriendschap tussen Joodse en christelijke deelnemers, op een unieke locatie in de Hofstad.

We wijzen u nog graag op een aantal andere verschenen artikelen, met name door/namens Eppo Bruins (CU), Kees van der Staaij (SGP), en CvI:
christenuniekamerlid-eppo-bruins-bezocht-de-jerusalem-prayer-breakfast-open-de-deur-voor-de-koning

kees-van-der-staaij-israels-god-is-een-god-van-wonderen-ook-vandaag

http://christenenvoorisrael.nl/2019/06/teruggeven-aan-jeruzalem/

https://www.rd.nl/artikel/896225-strijd-tegen-antisemistisme-niet-alleen-opdracht-van-joden

Ook werd Jack van der Tang geinterviewd door Groot Nieuws Radio. Dit is hier terug te luisteren:
http://www.grootnieuwsradio.nl/israel/in-de-ridderzaal-klonk-het-startsein-voor-de-jodenvervolging/

PoF – juli 2019

Deel dit artikel

4 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-63002">
Dineke Vinke
Op 10 augustus 2019 om 8:14 pm uur

Zeer trots ben ik over al deze fantastische gebeurtenissen!!! Zo ‘Powerfull’ Ik dank God.
Dit getuigenis geef ik door aan de ‘United Nations for Israel’ bediening waarvan ik op dit moment deel uitmaak in Jerusalem. Website;unitednationsforisrael.org
Heb vandaag een ‘divine’ ontmoeting gehad met Hélène van der Pals in Tel Aviv! Zij was erbij 25 en 26 Juni. Bemerkte dat jullie best wel bemoediging konden gebruiken. Jullie hebben fantastisch Goddelijk werk gedaan!!! Mag het een U turn zijn met grote gevolgen! Mag Holland een ‘Sheepnation’ worden!

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-62997">
Michiel Malotaux
Op 3 augustus 2019 om 1:09 pm uur

Wanneer kunnen wij de videos van JPB The Hague in zien?

li class="comment even thread-even depth-1 parent" id="comment-62951">
Michiel Malotaux
Op 14 juli 2019 om 10:38 am uur

Waar kan ik de video-opnamen van JPB vinden en downloaden? Ik zoek o.m. naar de preek van Willem Glashouwer op woensdag ochtend.
Hartelijk dank en God’s zegen, Michiel Malotaux

    li class="comment byuser comment-author-jackvandertang bypostauthor odd alt depth-2" id="comment-62961">
    Jack van der Tang
    Op 15 juli 2019 om 10:13 am uur

    Beste Michiel, helaas hebben wij nog geen beelden gekregen en kunnen we je niet helpen. We hebben begrepen dat er vertraging is in de aanlevering.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel