Activiteiten


Een Israëlisch gezin bij de Sociale Dienst…

Wat houdt dat in? Hoe wordt een gezin een “sociale dienst”gezin in Israël? Ze moeten uitzonderlijke omstandigheden en een problematisch inkomen hebben. – klik op de titel om meer te lezen

(Foto boven: Jeruzalem – Kevin Tuck, rgbstock.com)
De financiën van het gezin Nebali zijn niet voldoende om onverwachte uitgaven te dekken en alle uitgaven voor de basishuur, voedsel, en nutsvoorzieningen.

De Nebali’s staan op de lijst van de sociale dienst van hun stad en een inkomstenuitkering helpt hen huur, onroerendgoedbelasting op het appartement, nutsvoorzieningen en voeding te betalen.

Gezinnen in armoede zoals de Nebali’s zijn echter afhankelijk van hulp van Israëlische non-profitorganisaties om te helpen met kleding, levensmiddelen, eten voor feestdagen en andere hulp, omdat de toelage van de Israëlische regering niet genoeg is om aan alle behoeften te voldoen.

Israel Relief Aid bracht een speciaal bezoek aan het gezin Nebali om spullen te brengen voor hun baby, die ze natuurlijk niet zelf konden kopen. Via het netwerk van welzijnshulpcentra in heel Israël, kan Israel Relief Aid gemakkelijk goederen distribueren naar bij de sociale diensten geregistreerde gezinnen.

Wanneer een hulpcontainer wordt geïmporteerd door Israel Relief Aid, komen de hulpcentra de container lossen en binnen enkele uren worden de goederen vanuit de container in heel Israël aan hulpcentra uitgeleverd, zodat deze de goederen weer kunnen uitdelen aan gezinnen die geregistreerd staan bij de sociale dienst.

Tijdens het bezoek aan het gezin Nebali kwamen we erachter dat ze een ernstiger probleem hebben. Hun baby, Yanin, leed aan een maagprobleem en is nu naar het Schneider Kinderziekenhuis gebracht. Wilt u bidden voor een volledig herstel?

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel