Activiteiten


Het ICC in Den Haag (Wikimedia-Hypergio)

‘Palestine vs Israël’ bij het ICC In Den Haag

Op woensdag 3 juni jl. werd Jack van der Tang geïnterviewd door Revelation TV (een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd evangelisch TV-station) over Israël en het internationaal recht.

Onderwerp van gesprek was de stand van zaken rond de aanklachten die de Palestijnse Autoriteit tegen Israël heeft ingediend wegens vermeende oorlogsmisdaden, een zaak die momenteel word onderzocht door het ICC (International Criminal Court, Int. Strafhof), in Den Haag.

 

Centraal daarin staat nu o.a. de vraag: “Is Palestina een staat, zoals de PA claimt?”

Presentator Simon Barrett

In hetzelfde programma kwam ook Andrew Tucker (jurist verbonden aan thinc.info, “The Hague Initiative for International Co-operation” en auteur van o.a. het boek “Israel on Trial”) aan het woord.

V.l.n.r. Andrew Tucker, Simon Barrett en Jack van der Tang

In wezen staan er twee “verhalen” tegenover elkaar, beide teruggaand op de San Remo-verklaring van 1920. De betreffende aanklager (Bensouda) van het ICC heeft tot nu toe eenzijdig het Palestijnse verhaal geadopteerd.
De kansen op succes voor de PA zijn klein, een recent artikel van het CIDI gaat in op de oorzaken daarvan.

Het ICC onderzoekt of het bevoegd is in deze zaak. Het ICC heeft in haar nu twintigjarige historie nog maar weinig successen geboekt, en verkeert in zekere zin in een crisis.
Israël zelf wil niet deelnemen in deze zaak. Naast de VS zijn er inmiddels nog zes staten die hierin Israël steunen.

Het ICC heeft o.a ook thinc.info de gelegenheid gegeven hun zienswijze met hen te delen.
Thinc.info werkt aan het verzamelen van juridische experts die Israël hierin zullen ondersteunen.
De verwachting is dat deze zaak nog vele jaren zal voortslepen.

Jack spreekt o.a. over het Jerusalem Prayer Breakfast van juni 2019, de film “The Hague or Jerusalem” door Brian Sanders, de rol van Den Haag als tweede stad van de VN, de oprichting van het Vredespaleis, en de gevolgen voor Nederland en Europa van een anti-Israël-houding in het licht van Gen. 12:3 en Jesaja 60:12.
Ook de Ridderzaal-bijeenkomst van juni 2019, en de excuses van premier Rutte op 26 januari jl. kwamen ter sprake (over de houding van de Nederlandse overheid tegen de Jodenvervolging in WO II). En de bijzondere woorden van koning WA tijdens de 4-mei-herdenking jl. (en hoe dit alles in gang is gezet door de God van Israël, 22 jaar (nu 23 jaar) geleden.
Hij besluit met opnieuw de waarschuwing dat het “decision time” is voor de volkeren.

Het interview in het live-programma “The Late Show” van Revelation TV is hier terug te zien (Engelstalig).

In maart jl. werd Jack ook geïnterviewd door Simon Barrett, in het programma “Middle East Report”. Dit gesprek vond plaats in de studio van Revelation TV. Dit kunt u hier terugzien, en op ons Vimeo-kanaal.

(PoF, juni 2020)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel