Activiteiten


Joods Agentschap verwacht komende 3-5 jaar 250.000 immigranten

Tijdens een recente vergadering van het Comité voor Immigratie, Absorptie en Diasporazaken schatte de voorzitter van het Joodse Agentschap, Isaac Herzog, dat ongeveer 250.000 mensen de komende drie tot vijf jaar naar Israël zullen emigreren. 

 

Commissievoorzitter en Knessetlid David Bitan (Likud) zei: “De connectie met de Joden (in het buitenland) is belangrijk en cruciaal, zowel voor Aliyah als voor het creëren van empathie voor Israël onder Joodse leiders in de diaspora.” Hij benadrukte de noodzaak om kleine Joodse gemeenschappen te helpen in het buitenland, voornamelijk in onderwijs, gemeenschappelijke activiteit, hasbara (public-relations-inspanningen om positieve informatie over Israël over het land te verspreiden) en veiligheid.

Israël, zei Knessetlid Bitan, moet zich voorbereiden op een grote immigratiegolf in het komende anderhalf jaar vanwege het feit dat grote Joodse gemeenschappen in het buitenland een aanzienlijk aantal corona-gerelateerde sterfgevallen hebben gezien, naast het toenemende antisemitisme over de hele wereld .

Knessetlid Bitan zei dat de commissie de komende maanden zal werken aan arbeidsbemiddeling voor nieuwe immigranten, met inbegrip van erkenning van in het buitenland behaalde diploma’s, evenals aan het vergroten van huisvestingsmogelijkheden en het uitbreiden van de beurzen voor nieuwe immigrantenstudenten. Daarnaast bevordert Knessetlid Bitan de oprichting van een gezamenlijk fonds van het Joods Agentschap en de regering om kleine Joodse gemeenschappen in het buitenland te helpen, en hij heeft de kabinetssecretaris ook gevraagd om zo snel mogelijk een ministerieel comité voor immigratie en absorptie om initiatieven op te zetten en bureaucratische belemmeringen weg te nemen.

Volgens de voorzitter van het Joods Agentschap, Herzog, zijn vanwege de corona-crisis de meeste van de 250.000 mensen die naar verwachting de komende 3-5 jaar naar Israël zullen emigreren, jonge individuen met zogenaamde vrije beroepen.

“Dit is een historische uitdaging die moet worden benut en de regering moet het belang van het uur begrijpen en een nationaal plan opstellen om deze golf op te vangen,” verklaarde Herzog, eraan toevoegend dat het aantal mensen dat contact heeft opgenomen met het Joodse Agentschap over Aliyah uit Engelssprekende landen is met 50% gestegen en met 70% uit Franstalige landen.

CEO van Jewish Agency Amira Ahronoviz presenteerde de officiële Aliyah-statistieken voor 2019: 35.000 immigranten, waaronder 24.651 uit het Gemenebest van Onafhankelijke Staten; 3.963 uit Europese landen; 3.539 uit Noord-Amerika; 1.746 uit Latijns-Amerika; 663 uit Ethiopië; 442 uit Zuid-Afrika; 318 uit Turkije en andere landen in het Midden-Oosten; en 189 uit Australië en Nieuw-Zeeland. In 2009 maakten slechts 16.000 mensen Aliyah.

Secretaris-generaal van het Joods Agentschap, Josh Schwarcz, merkte op dat Knesset-leden zich bij delegaties in Joodse gemeenschappen in het buitenland voegen om meer te weten te komen over hun dagelijkse uitdagingen op het gebied van onderwijs, veiligheid, antisemitisme en de boycotbeweging.

Bron: http://m.knesset.gov.il
Vertaling: PoF

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel