Activiteiten


Kritiek op Internationaal Strafhof

“Zorg dat het strafhof goed werkt, aldus Bas Belder, Bert-Jan Ruissen en Kees van der Staaij van de SGP. Dus: niet jagen op democratieën maar optreden tegen gruweldaden.”
Dit is de inleiding van een opiniestuk dat recent verscheen in dagblad Trouw.
Het is een bekend feit dat het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag door de VS zeer kritisch wordt benaderd. De VS erkennen het ICC niet, en vorige maand besloot president Trump tot financiële sancties ertegen. Ook werden reisbeperkingen opgelegd tegen ICC-hoofdaanklager Fatou Bensouda en enkele leden van haar team.

Nederland is een verklaard voorstander van het ICC, en Minister van buitenlandse zaken Stef Blok heeft aangegeven dat Nederland het ICC helpt om de sancties van de VS te helpen verlichten.

Echter, de kritiek op het ICC is niet alleen afkomstig van de VS, maar ook van andere landen. Het mandaat van het Strafhof vereist dat haar werkwijze overeenkomt met haar doelstellingen: daders van de ernstigste (internationale) misdrijven opsporen en tot een strafproces leiden, daar waar de staat (het land) dat in dat geval juridisch bevoegd is, daartoe niet in staat is. Met name bij misdaden tegen de menselijkheid, genocide en oorlogsmisdaden. Voorbeelden zijn de misdaden van IS tegen jezidi’s en christenen, de vervolging van Oeigoeren en christenen in China, en ook de misdaden door Hamas in Gaza en door Mahmoud Abbas in de gebieden die vallen onder de Palestijnse autoriteit.

Over laatstgenoemde misdaden zijn in september 2018 twee rapporten verschenen van het Jerusalem Institute of Justice (www.jij.org).
In februari 2019 kwam de oprichter van dit Instituut, Uri Morad, naar het ICC in Den Haag, om deze rapporten aan te bieden.

Jack van der Tang en Uri Morad brachten voor dit doel een bezoek aan het ICC in Den Haag. Daarvóór werden de rapporten ook aangeboden aan Kees van der Staay (SGP) en Joël Voordewind (CU). (foto)

Schrijvers van het opiniestuk in Trouw betogen dat lidstaten van het Strafhof moeten eisen, dat het zich houdt aan zijn oorspronkelijk mandaat, en zaken oppakt waarin het echt verschil kan maken, en niet zijn pijlen richt op democratieën zoals de VS, het VK, Israël en andere landen, die zelf een sterk rechtsstelsel hebben.

Zie hier het opiniestuk in dagblad Trouw, dat verscheen op 22 juli jl.

Foto boven: ICC- hoofdaanklager Fatou Bensouda, links (Wikimedia)

PS. Van de bovengenoemde rapporten van het Jerusalem Institute of Justice hebben wij een klein aantal in huis. Heeft u belangstelling? Mail dan naar info@pillaroffire.nl, geef aub aan welke u wenst te ontvangen, en vergeet niet uw adresgegevens te vermelden. We sturen e.e.a. u toe voor alleen de verzendkosten (€ 4,80).

Deel dit artikel

3 reacties

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-63636">
Anita Visser
Op 12 september 2020 om 1:11 am uur

Inderdaad beste Biker sinds de eerste “gastarbeider” arriveerde in dit land kwam er onrecht ik maakte mee dat mijn werkgever gereformeerd ziekenhuis toen er 10 mensen van de schoonmaak weg gingen er 33 mannen op de wachtlijst stonden deze werden niet opgeroepen.Als wij rond 8 uur kwamen was het altijd schoon, toen niet meer 3 marokanen stonden rond te hangen en alle vrouwen lastig te vallen.De cheffin vond dat mo ons best tegen zich aan mocht drukken hij miste zijn vrouw. Heb haar gezegd dat deze luie donders terug moesten want haar mo schold de Christen vrouwen uit. Enfin de schatjes kregen het Nederlandse paspoort en heb ik vele misdaden gezien de slachtoffers zijn wij de fatsoenlijke burgers wiens voorouders eeuwen lang dit land hebben opgebouwd. En sinds die tijd is er een groot huizen tekort want de moslims krijgen voorrang op alle gebied en wie de moed heeft om de waarheid te verkondigen krijgt pek met veren en een moord aanslag. En de politiek blijft het volk uit te leveren aan de islam.

li class="comment odd alt thread-odd thread-alt depth-1" id="comment-63559">
Anita Visser
Op 21 augustus 2020 om 3:53 pm uur

Ik steun iedere terechte actie tegen het ICC, helaas vind ik de huidige ministerie buitenlandse zaken een ramp! Men preekt het islam woord en keuren alle misdaden tegen de mensheid goed! Als de slachtoffers zich terecht verweren worden deze bestraft! Men mag denken wat men wil van D. Trump maar zijn beleid ISRAÉL en stop zetten betaling aan deze corrupte groepering vind ik prima.

li class="comment even thread-even depth-1" id="comment-63535">
Biker
Op 6 augustus 2020 om 8:20 pm uur

De hele Nederlandse regering is al 10 tallen jaren corrupt.Kijk naar rechtszaken.Ze hanteren omgekeerde bewijslast.In de oorlog werkten 20.000 agenten voor de Duitsers.Om joden op te pakken.De halve Nederlandse geschiedenis is bij elkaar gelogen.De PVDA heeft in begin jaren 70 ons verraden voor de olie.Vandaar moslims immigratie vreemdelingen die geen recht hebben om hier te verblijven.Blijven gewoon in dit land worden niet uitgezet.Liegen liegen en de suffe Hollander maakt met stemmen ze zelfde vakje weer rood.Er wordt als je op let bij rechtbanken omgekeerde bewijslast gebruikt.Voorbeelden genoeg van mensen die onschuldig in gevangenis zitten.En als het even kan verduistere ze bewijslast.En handel drijven met Saoedi Arabië voor de olie met hun middeleeuwse straffen.En Koerden plat bombarderen met toestemming met slijmvlies Rutte

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel