Activiteiten


Europese landen financieren Palestijnse ngo’s om rechtszaken tegen Israël aan te spannen bij het ICC

Volgens nieuw onderzoek dat beschikbaar is gesteld door NGO Monitor, worden verschillende Palestijnse organisaties die zichzelf voordoen als onafhankelijke voorvechters van mensenrechten openlijk gefinancierd door Europese staten, waarvan sommige hun steun categoriseren als ‘rechtsbijstand’ in de wetenschap dat deze rechtsbijstand wordt gebruikt om rechtszaken tegen Israël te bekostigen bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

23 sept 2020 – In verschillende gevallen heeft Europese financiering bijeenkomsten tussen de aanklager van het ICC en Palestijnse “mensenrechten-organisaties” mogelijk gemaakt.

Een rapport in de woensdageditie van Yisrael Hayom noemt Zwitserland, Zweden, Nederland, Denemarken en Ierland voor hun steun aan Palestijnse organisaties, waaronder een prominente NGO die zichzelf “The Palestinian Centre for Human Rights” (PCHR) noemt. Volgens NGO Monitor werd PCHR tussen 2018 en 2020 gefinancierd door Zwitserland voor een bedrag van $700.000, geld dat rechtstreeks ging naar de financiering van rechtszaken die in Den Haag waren geopend. Het contract van PCHR met de Zwitserse regering bevatte de bepaling dat de organisatie verplicht zou zijn om “te communiceren met het parket van de openbare aanklager … documenten te verzenden, te communiceren met het tribunaal en zaken in internationale fora voor te leggen.”

Andere Europese landen hebben PCHR en andere Palestijnse NGO’s ook gesteund, waaronder één die openlijk stelt dat het doel is “de bezetting te overspoelen met honderden en duizenden rechtszaken die haar zullen belasten en veroordelen.”

Een ander voorbeeld van een ‘mensenrechtenorganisatie’ die wordt ondersteund door Europese fondsen is Al Mezan, die zichzelf omschrijft als een ‘niet-gouvernementele mensenrechtenorganisatie gevestigd in de Gazastrook … die een vrije en soevereine Palestijnse samenleving voor ogen heeft …’.
Gebaseerd op rapporten in Arabische media en verklaringen van Hamas en de PFLP, lijkt het erop dat een aantal hoge functionarissen in Al Mezan directe banden heeft met deze terroristische groeperingen. Al Mezan heeft ook een verzoekschrift ingediend bij het ICC, met financiering van Nederland.

De NGO Monitor benadrukt dat Palestijnse organisaties in veel andere gevallen Europese financiering ontvangen voor ‘legale activiteiten’ zonder dat ze zelfs maar hun uitgaven hoeven te specificeren of te specificeren dat het hun doel is om rechtszaken aan te spannen in Den Haag. Het nettoresultaat van de financiering was in verschillende gedocumenteerde gevallen het faciliteren van een reeks ontmoetingen tussen leden van deze organisaties met de hoofdaanklager van het ICC, Fatou Bensouda, en haar vertegenwoordigers.

In een reactie op dit voortdurende fenomeen verklaarde Anne Herzberg, juridisch adviseur van NGO Monitor: “De landen die aan deze organisaties doneren, moeten de verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van hun acties, die in feite het vermogen van Israël belemmeren om haar burgers te beschermen tegen Palestijnse terreur.”

Bron: www.israelnationalnews.com

Vertaling: PoF. Vet/cursief: PoF.
Foto boven: Wikipedia – OSeveno

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel