Activiteiten


Nederland steunt anti-Israël resoluties in de Verenigde Naties

Ook Nederland behoort tot de landen die de meeste anti-Israël resoluties in de Verenigde Naties heeft gesteund, ondanks eerdere verzoeken uit de Tweede Kamer dat niet te doen. En zo blijken de woorden van minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) afgelopen jaar, dat Nederland zich “actief zou inzetten om onevenredige aandacht voor Israël bij de VN te bestrijden”, een wassen neus.

5 nov. 2020 – “De VN toonden vandaag minachting voor zowel het jodendom als het christendom door een resolutie aan te nemen waarin over de Tempelberg uitsluitend als een islamitische heilige plaats wordt gesproken, door er alleen naar te verwijzen met de moslimnaam al-Haram al-Sharif, terwijl het de heiligste plaats van het judaïsme is en ook heilig is voor iedereen die de Bijbel vereert, waarin de oude tempel centraal stond”, zegt Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch, een in Genève gevestigde, onafhankelijke niet-gouvernementele waakhond-organisatie.

Een van de andere teksten veroordeelt Israël voor “repressieve maatregelen” tegen Syrische burgers op de Golanhoogvlakte, een ander verlengt het mandaat van het corrupte VN-agentschap voor hulp en werken (UNRWA), terwijl een ander het mandaat verlengt van de “speciale commissie van de VN om Israëlische praktijken die de mensenrechten van het Palestijnse volk en andere Arabieren in de bezette gebieden aantasten.” (Klik hier voor een overzicht van de stemmingen.)

“De aanval van de VN op Israël met een stortvloed van eenzijdige resoluties is onwerkelijk”, zei Neuer.

“Slechts twee weken nadat de terroristische groepering van de Palestijnse Islamitische Jihad Israëlische burgers aanviel met een spervuur ​​van raketten uit Gaza – terwijl de Algemene Vergadering van de VN en de Mensenrechtenraad zwijgen – maakt het wereldorgaan het nu nog erger door zeven scheve resoluties aan te nemen, waarvan het enige doel is om de Joodse staat te demoniseren.”

Dat Nederland opnieuw anti Israël resoluties in de VN ondersteunt, is opmerkelijk gezien het feit dat de Tweede Kamer eerder had besloten zich “actief te verzetten tegen VN-organisaties die onevenredige aandacht aan Israël besteden”, en de verklaring van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, vorig jaar dat Nederland “zich actief zou inzetten om onevenredige aandacht voor Israël bij de VN te bestrijden”.

Toch ging Nederland opnieuw grotendeels akkoord met het ritueel om de Joodse staat uit te kiezen, en te beschuldigen, zoals ook de meeste andere EU landen deden.

Het feit dat de minister van Buitenlandse Zaken zich niets aantrekt van wat een meerderheid van de Tweede Kamer wil, zou eigenlijk eens moeten worden worden onderzocht.

Zo niet, dan zou de kiezer dit bij de komende verkiezingen in zijn achterhoofd moeten houden.

 

Bron: Joods.nl / Joop Soesan

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel