Activiteiten


Militie-achtige pro-Palestijnse bendes vallen Joden aan in de VS

De militiestijl van ISIS, nu onder de vlag van Hamas, lijkt onder het mom van pro-Palestijns activisme naar meer westerse landen te zijn gekomen.

 

‘Lang leve de Intifada’: Palestijnen en pro-Palestijnse aanhangers protesteren tegen Israëlische aanvallen op Gaza te midden van dagen van conflict tussen de twee partijen in Brooklyn, New York, VS, 15 mei 2021.
(foto: RASHID UMAR ABBASI / REUTERS)

 

Aanvallen op Joden van Londen tot Californië lijken nu te draaien om een reeks systematische aanvallen door groepen pro-Palestijnse mannen, georganiseerd in militie-achtige groepen. Ze hebben nu konvooien van auto’s die mensen oproepen om Joodse vrouwen te verkrachten en voor doelgerichte aanvallen op Joden die eten of werken in gebieden waarvan bekend is dat er een groot aantal Joden zijn.

Dit is niet spontaan of willekeurig. Joden zijn al twee weken het doelwit onder het mom van de oorlog in Gaza.

 

Dit is wat we weten over enkele van de groepen die betrokken zijn bij militie-achtige aanvallen op Joden in westerse landen.

In Canada gingen mannen naar Côte-Saint-Luc, waar een omvangrijke Joodse gemeenschap is, en schreeuwden antisemitische opmerkingen. Twee werden gearresteerd. Het geweld tegen Joden in Montreal lijkt niet goed te worden weergegeven in de verslagleggingen, maar aanvallers waren gewapend en zochten Joodse wijken op.

Uit Edmonton komen berichten dat mannen naar een Joods gebied in de buurt van de Beth Israël Synagoge gingen en onder het roepen van “vrij Palestina” naar Joden zochten. Ze vroegen mensen “wonen hier Joden?” Mensen gingen naar het westen van Edmonton, “op zoek naar Joden”, aldus de berichten.

In New York City richtten de milities zich op het Diamond District, waar veel bedrijven met Joodse eigenaren zijn. “Eén persoon liep brandwonden op nadat er twee stukken vuurwerk uit een auto werden gegooid.”

Sommige Amerikaanse Joden voelen zich genoodzaakt om hun kippah’s of Davidster-kettingen of zelfs mezoeza’s te verwijderen.

Hoewel er in het grootste deel van de wereld geen gewelddadige antisemitische incidenten waren, stegen de aanvallen op Joden, die veel voorkomen in de VS, met name New York, sterk tot 193 in één week.

De soorten incidenten wijzen naar een vergelijkbare trend van jonge mannen die in auto’s rondrijden om Joden op te sporen en aan te vallen, in tegenstelling tot recente aanvallen op synagogen vóór het conflict in Gaza.

In een ander konvooi van voertuigen “achtervolgden pro-Palestijnse mannen een Orthodox-Joodse man”, meldde de JTA. In Manhattan jaagden de milities Joseph Borgen, die een kippah droeg, op en sloegen hem. Het artikel merkte op dat “Waseem Awawdeh, 23, werd gearresteerd in verband met het slaan en beschuldigd van haatmisdrijven, bende-aanvallen en andere beschuldigingen.”

In New York wikkelen de aanvallers hun gezicht in keffiyeh’s, zoals Hamas milities in Gaza. Ze dragen soms ook outfits in militaire stijl.

In Los Angeles wordt een aanval door een konvooi van pro-Palestijnse milities op Joodse mensen in een sushi-restaurant onderzocht als een haatmisdaad.

Een video van Times Square toonde talloze boze mannen, sommigen met Palestijnse vlaggen, die probeerden een pro-Israëlisch evenement aan te vallen. Velen bedekten hun gezicht met zwarte doeken, bivakmutsen of sjaals. Een andere video toont bendes mannen die met hun vuisten zwaaien naar mensen waarvan zij denken dat ze Joden zijn.

Deze mannenbendes, waarbij nauwelijks vrouwen aanwezig zijn, gingen op zoek naar Joden en vielen hen aan. Het is overduidelijk dat dit geen protest is. Ze kleden zich als militanten, niet als demonstranten. Het autokonvooi, met megafoons en mannen die uit de ramen hangen, is een relatief nieuw fenomeen en lijkt uniform te zijn georkestreerd in verschillende steden in westerse landen.

Een andere pro-Palestijnse bende probeerde Teaneck, New Jersey, aan te vallen, waar veel Joden wonen.

Alex Zeldin van @Jewishwonk, schreef: “Ik droeg mijn kippah toen ik onderweg was om wat boodschappen te doen aan de Upper West Side voor Shabbos. Ik ben zojuist achtervolgd door een aantal tieners die mij bedreigden en antisemitische beledigingen naar mij schreeuwden.”

In Duitsland waren “de meeste gewelddadige incidenten in het zuidelijke Berlijnse district Neukölln, waar demonstranten die zich in solidariteit met Palestijnen verzamelden Israëlische vlaggen verbrandden, anti-Israëlische slogans zongen en met Hamas-spandoeken zwaaiden”, aldus een verslag in The Guardian.

De Duitse anti-Israëlaanvallen zijn mogelijk aangewakkerd vanuit Ankara, waar de pro-Hamas-regeringspartij haar diaspora al jaren gebruikt om het extremisme te vergroten.

In Mannheim werden arrestaties verricht wegens haatdragend spreken. “In Cologne trok een pro-Palestijns protest 800 deelnemers, voordat de politie ingreep en het protest opbrak. Er waren ook grote bijeenkomsten in Hamburg, Leipzig, Frankfurt, Stuttgart en Hannover, waar werd opgeroepen tot ontbinding van Israël”, aldus The Guardian.

Tijdens een pro-Palestijnse demonstratie in Gelsenkirchen riep een fascist “s ** t Joden”. Tijdens dezelfde demonstratie, die gericht was op een synagoge, werden Turkse vlaggen gehesen. Israëlische vlaggen werden verbrand. In München werd een man een “Joods varken” genoemd en aangevallen, hoewel het niet duidelijk was of het verband hield met anti-Israëlische incidenten.

In het VK organiseerden pro-Palestijnse milities een konvooi van auto’s uit Bradford met Palestijnse vlaggen, “die toerden door Joodse gebieden in het noordwesten van Londen”, volgens The Jewish Chronicle. Ten minste één persoon riep “F ** k de Joden, verkracht hun dochters”. De politie zei dat vier mannen zijn gearresteerd op verdenking van racistisch verzwarende overtredingen van de openbare orde.

The Jewish Chronicle meldde een stortvloed aan rapporten langs de Finchley Road route van het konvooi van St John’s Wood, Hendon, Hampstead, Golders Green en Swiss Cottage.

Vrijdag was er een gecoördineerde campagne onder sommigen die Israël tijdens het conflict hadden aangevallen om wat de Amerikaanse senator Bernie Sanders “verontrustende antisemitische aanvallen” noemde, te veroordelen.

Congreslid Ilhan Omar schreef dat de aanslagen “gruwelijk en onaanvaardbaar” waren. Niemand mag worden bedreigd en lastiggevallen op basis van hun religie of etniciteit. Alexandria Ocasio-Cortez schreef in het weekend dat “we hier in NY of waar dan ook ter wereld nooit antisemitisme zullen tolereren. De recente golf van aanvallen is gruwelijk. We staan achter onze Joodse gemeenschappen om dit geweld te veroordelen.”

Als Not Now schreef: “We veroordelen in de sterkste bewoordingen de antisemitische daden van de afgelopen dagen. Deze geïsoleerde incidenten vertegenwoordigen niet de Palestijnse rechtenbeweging, die is gebaseerd op waarden van vrijheid en rechtvaardigheid, niet op haat en onverdraagzaamheid.”

Sinds het conflict in Gaza op 10 mei begon, hebben veel anti-Israëlische progressieve Joodse activisten in de VS op sociale media geschreven over de noodzaak om afstand te nemen van Israël. Ze beweren dat “we een bloeiend, veilig, Joods leven in de VS creëren en dat de diaspora, om Israël te verslaan, inclusieve gemeenschappen moet creëren.”

Het lijkt er niet op dat ook maar één van deze groepen fysiek protesteerde tegen de antisemitische militie-aanvallen. Er is een verschil tussen ogenschijnlijk progressieve anti-Israëlische stemmen of pro-Palestijnse demonstranten en de militante militie-achtige pro-Palestijnse konvooien van mannen die de toon, agressie en opmerkingen van extreemrechtse milities aannemen.

Dit soort militante groepen, hun kleding, manier en gedrag komen veel voor in Irak, Gaza en andere plaatsen. Ze worden terecht extreemrechtse stijlgroepen genoemd, ofwel islamisten of Palestijnse nationalisten.

Geen enkel onderzoek is begonnen te analyseren waarom dit conflict binnen enkele dagen soortgelijke systematische aanvallen op Joodse gemeenschappen van Duitsland naar het VK, Canada en de VS veroorzaakte.

In eerdere conflicten zijn er grote anti-Israëlische bijeenkomsten geweest. Het gebruik van autokonvooien, megafoons en groepen mannen die Joden zoeken en in elkaar slaan, lijkt echter een patroon van gecoördineerde methoden en gericht haatgeweld te ondersteunen.

Het lijkt er ook op dat de gecoördineerde aanvallers de locatie van grote Joodse gemeenschappen kenden en hen systematisch zochten in Montreal, Edmonton, New York, Los Angeles, Londen en plaatsen in Duitsland. De methodologie leek te zijn “vind de Joden, pak de Joden in uw lokale gemeenschap.”

Wie dit heeft georganiseerd en verspreid over verschillende gemeenschappen, duizenden kilometers van elkaar verwijderd, is onduidelijk. Dat het lijkt alsof het haatmisdrijven en sektarisch geweld in militiestijl is, is duidelijk.

Deze aanvallen gingen niet over Israël. Ze gingen over etnisch zuiveren van de straten van Engeland, Canada, de VS en andere landen, van Joden en iedereen die een kippah draagt of in een Joods gebied werkt of naar de synagoge gaat.

Konvooien van mannen die met vlaggen zwaaien en roepen: “verkracht hun dochters”, is wat ISIS deed in Irak. De militiestijl van ISIS, nu onder de vlag van Hamas, lijkt onder het mom van pro-Palestijns activisme naar meer westerse landen te zijn gekomen.

Er waren geen bijeenkomsten zoals deze in Rusland, Polen, Oekraïne, Hongarije, Vietnam, Zuid-Korea, Singapore, India, Japan of vele andere niet-westerse landen. Dit is vooral gebeurd in Engelssprekende landen die beweren tolerant, democratisch en tegen haat te zijn, maar ISIS-aanhangers herbergden. Er zijn geen grote protesten tegen de aanslagen geweest.

 

Bron: https://www.jpost.com/diaspora/antisemitism/militia-like-pro-palestinian-gangs-attack-jews-across-us-west-analysis-668824

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel