Activiteiten


Oproep tot steun voor Israëls zelfverdediging

Tijdens de manifestatie in Den Haag van donderdag 20 mei jl. werd door de organisatoren een dringende oproep aan de politiek gericht. Een oproep om Israëls recht op zelfverdediging te steunen, en de invloed van terreurorganisaties als Hamas in Europa te bezweren.

Door één van de organisatoren, het CIDI, is een manifest opgesteld, waarin o.a. staat:

“Juist daarom is het belangrijk te beseffen dat de huidige uitbarsting van geweld in Gaza veroorzaakt is door Palestijnse terroristische groepen, die uit zijn op burgerdoden en vernietiging. Dat ze de problemen en wrijvingen die er werkelijk zijn in dit langdurige conflict niet willen oplossen, maar juist misbruiken als excuus om de Israelische bevolking met raketten aan te vallen, en als middel om onwetenden op te hitsen om zo nóg meer aan schade te verrichten. Dat hun aanval niet onbeantwoord kon blijven, hebben de leiders van terreurorganisaties Hamas en Islamitische jihad ingecalculeerd. Dat de eigen bevolking in Gaza hieronder zou lijden, lijkt hen niet meer dan ‘normaal’. Zij vinden dat iedere Palestijn bereid moet zijn te sterven voor de Jihad, voor de totale oorlog tegen Israel. Dit zijn niet onze waarden, en wij betreuren alle dode en gewonde onschuldige burgers, Joods, Arabisch, Israëlisch, Palestijns.”

De opkomst was bemoedigend. De manifestatie kwam tot stand door een samenwerking van Christenen voor Israël, CIDI, CIJO en Pillar of Fire.

Zie hier de verslagen van Christenen voor Israël, en van het CIDI.

Ook verscheen op revive.nl dit artikel:
www.revive.nl/israel-manifestatie-in-den-haag-trekt-honderden-bezoekers

Tegelijk met de manifestatie in Den Haag, was een groep bidders aanwezig bij de Israëlische ambassade (foto’s).

Dit verslag kregen we van Popko Alkema, één van de bidders:

“We waren met ongeveer 20 mensen, tegenover de Israëlische Ambassade, gelijktijdig met de manifestatie op het Koekamp.
In voorbereiding daarop hadden we al een aantal dagen dit biddend voorbereid. Privé en met vele anderen via ‘Zoom’.
Drie agenten van de politie waren aanwezig voor bescherming. Maar die hadden niets te doen.
Het verliep allemaal in een respectvolle atmosfeer.
Ik koos voor het gebed omdat ik op die manier graag actief betrokken wil zijn en niet uitsluitend toeschouwer.
Zichtbaar maakten we misschien weinig indruk, maar we merkten in de geestelijke wereld dat er kracht was. Samen hebben we Gods Woord hardop voor Zijn volk geproclameerd, bazuinen geblazen, zegenende liederen gezongen, gebeden voor de ambassadeur en al het personeel en hun families. Dat ze bescherming van Gods engelen mogen hebben.
En dat ze allemaal persoonlijk de Messias mogen ontmoeten.
Ook baden we om inzicht voor onze politici en om de anti-Israël sentimenten in onze samenleving te weerstaan.
Tot slot hebben we voor de Ambassade de Aäronitische zegen gezongen.”

(Foto’s: PoF/SP/..)

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel