Activiteiten


“Als je vijand honger heeft, geef hem dan te eten”

Israel Relief Aid werkt sinds juni aan een verzoeningsproject dat in Israël ongekend is. Het is in de nasleep van hevige rellen in alle steden waar moslim-Arabieren wonen en duizenden bommen die door Hamas op Israël zijn geschoten. Er is een levensmiddelenproject gestart en in de tassen zitten de niet-bederfelijke goederen die moslim-Arabieren eten, zoals rijst, linzen, meel, augurken, sperziebonen, kikkererwten, erwten, maïs, koekjes, enz.
Deze tassen met levensmiddelen zijn uitgedeeld aan moslim-Arabische gezinnen in armoede, midden in oproer-buurten.
Op de tassen is een etiketje geplakt dat aangeeft van wie de tas is en de Joodse naam van het plaatselijke hulpverleningscentrum. Omdat het voor het personeel van het hulpcentrum te gevaarlijk kan zijn om het in de roerige buurten te verspreiden, regelde Israel Relief Aid een tussenpersoon om de geschenken te bezorgen en met de ontvangers te praten.

Wat is er gebeurd? Precies waar we op hoopten. Als je erover nadenkt, hoe boos kun je zijn op iemand die je eten geeft om je hongerige gezin te voeden? Het antwoord was dat de moslim-Arabieren, zacht uitgedrukt, hoogst verbaasd waren. Ze vragen “Waarom zou een Jood voedsel geven aan een Arabier?” Dan is er veel ruimte voor allerlei gesprekken. Uiteindelijk vragen de moslim-Arabieren altijd dat zegeningen worden doorgegeven aan degenen die de levensmiddelen hebben geleverd, en dat deze mensen de hoop van het land zijn.
Dit is zo’n spannend project, een levensveranderend project.

Enorm bedankt al onze supporters, dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt en allerlei levens in Israël hebben veranderd.

 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel