Activiteiten


Voedsel voor de drie opvangtehuizen in Rishon LeZion!

In de afgelopen maand mochten we vanuit Nederland een container richting Israel verzenden met onder andere voedsel voor drie opvangtehuizen in Rishon leZion.

Risjon Letsion of Rishon LeZion (Hebreeuws: ראשון לציון) soms afgekort als Risjon, bevindt zich in de kuststrook en ligt ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Tel Aviv. Met ongeveer 250.000 inwoners is ze na Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa de vierde stad van Israël.

De naam Risjon Letsion betekent ‘Eerste in Tsion’ en was de eerste nederzetting die door zionistische immigranten tot stand werd gebracht.
Zij werd in 1882 door tien pioniers uit Rusland gesticht, die het voor elkaar kregen 835 m2 land te bemachtigen om er een dorp op te bouwen. Risjon Letsion staat tegenwoordig bekend vanwege de wijn.
Vandaag de dag wordt Risjon Letsion gekenmerkt door een hoge levensstandaard, maar lang niet voor iedereen.

In deze plaats zijn drie opvangtehuizen gesitueerd en dat is niet voor niets. In de tehuizen wordt onmiddellijke en tijdelijke noodopvang voor risicojongeren geboden evenals eerste hulp, bescherming, warme maaltijden, zorg, ondersteuning en begeleiding, hulp bij het volledig benutten van rechten en hulp bij het structureren van een vervolg op het programma voor tienerjongens en -meisjes in situaties van risico en nood.

Hiernaast ziet u hoe een container in Nederland wordt geladen om verscheept te worden naar Israël. Dit is uitsluitend mogelijk met met uw steun, door middel van gebed, goederen en financieel (met name voor de hoge vervoerskosten van de containers tegenwoordig).

 

Op deze manier mogen we vanuit Nederland rechtstreeks een zegen zijn voor de allerarmsten van Zijn volk.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel