Activiteiten


Gevlucht uit Moskou!

Onlangs is de Joodse opperrabbijn, Pinchas Goldschmidt, met zijn vrouw Dara, gevlucht vanuit Moskou naar Europa. Dit bijzondere voorval vond plaats enkele weken na de militaire aanval van Rusland op Oekraïne.

Aanleiding was dat de Russische autoriteiten druk op hem uitoefende om, publiekelijk, zijn steun en goedkeuring uit te spreken voor de speciale militaire actie tegen het buurland Oekraïne. Aangezien hij dit weigerde, voelde de opperrabbijn zich genoodzaakt om afscheid te nemen van de Joodse gemeenschap. Goldschmidt is al vele jaren opperrabbijn van de belangrijkste synagoge in Moskou en onlangs werd hij opnieuw herkozen.

Op dit moment verblijven Pinchas en Dara Goldschmidt, telkens voor een korte tijd, ergens in Europa. Ook vliegt het echtpaar met regelmaat naar het beloofde land. Dit nieuws werd via een Twitterbericht bekend gemaakt door de journaliste Avital Chizhik-Goldschmidt, de schoondochter van de opperrabbijn en zijn vrouw.

Pinchas Goldschmidt is echter niet de enige opperrabbijn die het niet eens is met beleid van Poetin. Berel Lazar, eveneens werkzaam als opperrabbijn in de voormalige Sovjet-Unie, plaatste ook kritische opmerkingen bij de militaire aanval op het buurland Oekraïne.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel