Activiteiten


Uitspraak rechtszaak ‘Judensau’

Onlangs kwam de hoogste Duitse rechterlijke instantie, de Bondsgerechtshof, tot een uitspraak. Dit naar aanleiding van de eis voor de verwijdering van de ‘Jodenzeug’ uit de stadskerk van Wittenberg, zie hiervoor het artikel ‘Jodenhaat in Duitse kerk?’. De uitspraak leidde tot opluchting bij de gedaagde, de stadskerk. Het beeldhouwwerk mag blijven en wordt niet gezien als een antisemitische uiting.

De rechtbank kon zich vinden in het verweer van de kerk. In het verlengde hiervan maakt de stadskerk voldoende duidelijk dat de afbeelding, door het bord met toelichting, gezien en beoordeeld moet worden als een gedenkteken. Een statement vanuit de kerk tegen christelijk antisemitisme.

Een belangrijke vraag is: ‘stap Michael Düllman alsnog naar de Europese Hof voor de Rechten van de mens?’ Eerder gaf hij al aan dat bij een negatieve uitspraak van de Bondsgerechtshof hij deze stap zou maken. Wordt vervolgd?

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel