Activiteiten


Canadese overheid onderhield nauwe contacten met antisemiet

Sinds kort blijkt dat de Canadese overheid zich liet adviseren door een adviseur die Joden ziet als ‘human feces’ (menselijke ontlasting). Verder sprak hij uit dat alle zionisten, mensen die streven naar een onafhankelijke Joodse staat, met een schot in het hoofd geëxecuteerd moeten worden. Deze uitspraken leidden tot felle protesten in Canada als daarbuiten. Een bijzonder detail is dat deze persoon, Laith Marouf, werkte als adviseur aan een antiracistisch programma vanuit de overheid.

Door Philip van den Berg

Ondanks bovenstaande uitspraken richtte hij zich niet alleen tegen de Joden. Eveneens nam Marouf ook Frans-Canadezen als Amerikanen mee in zijn smakeloos verhaal. Deze anti-Joodse en andere onbeschofte uitspraken uit de mond van Laith Marouf, werkzaam als senior-adviseur en projectleider, werden onthuld door de journalist Jonathan Kay.

 

Als gevolg van deze onthullingen, het verspreiden van haat en het oproepen tot geweld, verbrak de Canadese ministerie van Volkshuisvesting en Diversiteit & Inclusie per direct de banden met deze persoon en het bedrijf waarvoor hij werkte. Eveneens vroeg de minister zich hardop af waarom dit bedrijf überhaupt Marouf aannam als medewerker. Echter, er zijn documenten opgedoken van het bedrijf waarop zijn handtekening staat en hij ondertekende als (mede)directeur.

Kritiek

Verschillende bekende figuren binnen het publieke domein, waaronder parlementslid Anthony Housefather en de VN-Watch directeur Hillel Neuer, reageerden zowel opgelucht als kritisch. Beiden zijn blij dat de banden met dit bedrijf zijn verbroken. Aan den andere kant is de Canadese overheid ook zelf verantwoordelijk voor haar eigen personeelsbeleid. Dit geldt ook voor het inhuren van (consultancy)bedrijven. Eveneens behoort volgens hen een uitvoerige evaluatie plaats te vinden. Maar ook het invoeren van nieuwe voorzorgsmaatregelen om dit soort confronterende en pijnlijke situaties en gebeurtenissen te voorkomen.

Verleden

Waarom? Jonathan Kay onthulde ook dat Laith Marouf een geschiedenis kent van meer dan 20 jaar, waarin hij opriep tot Jodenhaat, geweld en allerlei andere hatelijkheden met bijbehorende afbeeldingen. Een voorbeeld ter illustratie is dat de universiteit hem in 2002 had weggestuurd. Dit vanwege het plegen van geweld door Marouf tegen de beveiliging. Maar ook het spuiten van anti-Joodse teksten en afbeeldingen op de campusmuren van de universiteit door Marouf.

Al deze voldongen feiten verleidde de verantwoordelijke minister tot de volgende uitspraak: ‘Ik wil de Canadezen verzekeren dat onze regering antisemitisme en haat in al zijn vormen zal blijven bestrijden.’ Een opvallend detail is dat de minister-president van Canada, Justin Trudeau, tijdens al deze verwikkelingen, zich opvallend stilhield.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel