Activiteiten


Geen massavernietigingswapens voor Holocaust-ontkenners

Deze week is de stafchef van het Israëlische Defensieleger, Luitenant-Generaal Aviv Koavi, met enkele collega’s, op bezoek in Polen. Hij bracht een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en gaf tijdens een ceremonie aan dat je geen historicus of onderzoeker behoeft te zijn om de diepgang van de verschrikkingen die in zo’n kamp hebben plaatsgevonden te begrijpen. Het belangrijkste is, volgens de Luitenant-Generaal dat hij of zij daar staat als mens, want iedereen die deze historische waarheid ontkent, is een leugenaar!’

Door Philip van den Berg

Sommige aanwezigen vroegen zich af of de Luitenant-Generaal Koavi in zijn toespraak verwees naar Iran. Behalve dat hij de ontkenners van de Holocaust uitmaakt voor leugenaars met betrekking tot het verleden, zijn desbetreffende personen in de ogen van de stafchef van het Israëlische Defensieleger ook nu niet te vertrouwen. Hetzelfde geldt dat deze leugenaars ook niet in de toekomst te vertrouwen zijn. Vanuit die invalshoek is het niet verstandig en wijs om zulke personen te laten beschikken over massavernietigingswapens. Zij zijn een gevaar niet alleen voor de wereld, maar in het bijzonder voor de staat Israël en haar bevolking.

Interview

Daarmee verwijst de Israëlische stafchef naar de eerdere toespraak van de Iraanse president Ebrahim Raisi over de Holocaust. Laatstgenoemde merkte daarover onlangs op dat juist historici de Holocaust dienen te onderzoek. Eenvoudigweg omdat er tekenen zouden zijn dat iets dergelijks zou hebben plaatsgevonden. Dergelijke opmerkingen vonden plaats tijdens een interview door journalist Leslie Stahl en de vraag of de Iraanse president geloofde of de Shoa had plaatsgevonden en of zes miljoen Joden waren omgebracht. Zijn antwoord leidde destijds tot boze en felle reacties bij vele Israëlische (politieke) leiders. In zijn toespraak zei Luitenant-Generaal Aviv Koavi verder dat Israëlische militairen hun land beschermen en dat een noodzakelijk thuisland is gecreëerd niet alleen ten behoeve van het Joodse volk, maar ook voor hen die met het Israël heeft samengewerkt, zowel christenen, moslims als Druzen.

Kranslegging

De stafchef verbleef, samen met een groep IDF-officieren, voor enkele dagen in Polen, zowel ten behoeve van de onderlinge relatie met het Poolse leger en zijn officieren als voor het geven van workshops over de Holocaust, de opstand in de stad Warschau en bijwonen van verschillende bijeenkomsten en vergaderingen. Tevens zou de Israëlische militaire delegatie een bezoek brengen aan de Joodse begraafplaats en museum en een krans leggen bij het gedenkteken in Warschau als bij het graf van de onbekende soldaat ter afsluiting van hun driedaags bezoek aan Polen.

 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel