Activiteiten


IFCJ deelt vele miljoenen sjekel uit voor mensen in nood!

Onlangs is International Fellowship van Christenen en Joden (IFCJ) opnieuw een actie gestart in Israël. Dit keer gaat het om het ondersteunen van mensen die het (financieel) moeilijk en zwaar hebben. Door sponsoren en giften is het voor IFCJ mogelijk om een bedrag van 28 miljoen sjekel, meer dan 8 miljoen euro, te investeren in verschillende groepen mensen in nood.

Door Philip van den Berg

De aanleiding voor het opzetten en het organiseren van zo’n omvangrijke en genereuze actie zijn de (komende) feestdagen in het land. De doelgroepen waar IFCJ zich op richt voor hulp en ondersteuning zijn onder meer: senioren, gezinnen, alleenstaande ouders en soldaten, Holocaust-overlevenden en gehandicapten. Een nieuwe doelgroep voor hun organisatie zijn de olim (nieuwkomers). De omvang van deze groep is, zeker na de Russische militaire aanval op Oekraïne, steeds groter geworden.

Samenwerking

De wijze waarop deze non-profit organisatie dit wil bereiken, is door het verdelen van vele duizenden cadeaubonnen. De organisatie geeft ook aan dat zij dit doet in samenwerking met instanties van de overheid als met een groot aantal lokale hulporganisaties verspreid over het gehele land. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Colel Chabad, Latet en Yad B’ Yad. De cadeaubonnen vertegenwoordigen een verschillende waarde. De bedragen die daarop staan zijn opgedeeld in verschillende waarden, ergens tussen de 100 en 1.500 euro.

Rosh Hashana

Voor de nieuwkomers (olim) is Israël, waaronder de Joden uit Oekraïne en Rusland, is het hun eerste Rosh Hashana (Joods Nieuwjaar). Daarom ontvangen zij bij hun cadeaubonnen ook een kaart met daarop in het Hebreeuws, Russisch en/of Oekraïens een Nieuwjaarsgroet. Het is voor sommige nieuwkomers dan ook niet even makkelijk. Zeker niet wanneer je, samen met jouw gezinsleden, dekking moet zoeken in een schuilkelder. Dit vanwege beschieten door militante Palestijnen en/of terreurgroepen die actief zijn vanuit Gaza. Een Oekraïense moeder, Julia Evel, had sowieso niet verwacht, na haar aliyah met haar kleine kinderen, geconfronteerd te worden met dit soort gevaar.

Vrienden van

De president van International Fellowship van Christenen en Joden, de heer Yael Eckstein, geeft ook aan dat deze bijzondere omvangrijke steunpakket alleen dankzij de steun van meer dan een half miljoen ‘vrienden van Israël tot stand kon komen. Daarbij horen en zien zij ook, zowel vanuit het werkveld als vanuit hun contacten, dat vele stichtingen en welzijnsorganisaties het (financieel) moeilijk hebben om hun werk te blijven doen. Geen vreemde constatering omdat iedereen ziet en weet dat de prijzen van de eerste levensbehoeften in de afgelopen maanden omhoog zijn geschoten. Desondanks blijft het een pijnlijke en trieste constatering en ontwikkeling, zeker voor de mensen die hun hulp en ondersteuning juist het hardst nodig hebben.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel