Activiteiten


Israël is niet zo a-sociaal als ze wordt afgeschilderd

Ons land wordt door sommige media en in sommige landen in de wereld neergezet als intolerant, onwelwillend en haatdragend; dat is de boodschap van de filantroop Adams. Het is ook niet zijn intentie om deze personen, zoals antisemieten, hypocrieten, machtswellustelingen of terroristen, en instanties mee te nemen in de realiteit. Mijn aandacht richt zich juist op de zwijgende meerderheid, degenen die hun mond houden, die apolitiek zijn, op de bank hangen, tv kijken of druk bezig zijn met hun hobby’s.

Door Philip van den Berg

Het doel van zijn boodschap is om helder te communiceren dat het land Israël functioneert als een westers democratisch land. Een staatsmodel dat in het Midden-Oosten een zeldzaamheid is. Kortom, Israël is een democratisch land gebaseerd op westerse waarden en normen. Maar ook een land waar deze belangrijke eigenschappen, zoals tolerantie, beschaafdheid, vriendelijkheid, veiligheid en welwillendheid, hoog in het vaandel staan.

Bijstellen

De filantroop Sylvan Adams, geboren in Canada, emigreerde ergens in 2018 naar Israël. Het is zijn streven om Israël en haar positieve grondhouding op allerlei manieren te promoten. Een dergelijk streven wil Adams bereiken door het Israël en haar westerse normen en waarden te promoten, zoals: sportactiviteiten, culturele bijeenkomsten en festiviteiten. Hiermee hoopt hij mensen te bereiken en hen na te laten denken, die onbewust een vertekend beeld hebben van Israël en haar inwoners.

Messi

Een goed voorbeeld was de kampioenswedstrijd om de Franse voetbaltitel dat plaatsvond in Tel Aviv. De wereldberoemde voetballer Messi was daar ook bij aanwezig, evenals zijn 230 miljoen volgers op social media. Hetzelfde gold voor de bekende Italiaanse wielerronde, de Giro, want enkele etappes van deze bekende wielerronde vonden plaats in Israël. Dergelijke (sport)activiteiten zijn belangrijke communicatiekanalen om mensen te bereiken. Waarom? Hierover merkt Adams op dat sport een taal is die iedereen spreekt.

Hartgesteldheid

Maar ook op veelal onbekende maar menslievende wijze zet Israël zich in, zoals bij levensreddende operaties voor kinderen uit de gehele wereld, onder meer voor gratis medische behandelingen. Dergelijke liefdevolle activiteiten lopen via de NGO Save a Child’s Hart. Een ander bekend voorbeeld is de reddingsmissie van 400 Afghanen en de laatste Joodse familie uit de klauwen van de Taliban. Ze regelde voor hen ook de benodigde papieren om een nieuw leven op te bouwen in onder meer Canada, Zwitserland en Italië.

Doe mee!

Het is tevens zijn hartenwens, zoals Adams het zelf ook aangeeft, om het echte gezicht van Israël te laten zien en te vergroten in deze wereld. En graag ontmoet hij diegenen die zich willen inzetten voor deze bijzondere, leuke en waardevolle projecten.

 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel