Activiteiten


Israelische Yesivah student wint medaille bij Olympiade voor Informatica

Vorige maand, tijdens de zomervakantie, vond de Internationale Olympiade voor Informatica (IOI) plaats. Deze bijzondere happening werd gehouden in Indonesië. De vele deelnemers, 346 studenten 90 landen, moesten allerlei complexe programmeervragen en -problemen oplossen. De Israëlische Yeshiva-student won, bij dit hoog aangeschreven evenement, de zilveren medaille.

Door Philip van den Berg

Programmeertaal

De Israëlische medaillewinnaar, Eitan Elbaum, studeert aan de Thorah U’Mada Yeshiva High School van de Jerusalem College of Technology (JCT). Hij moest binnen een tijdslimiet van vijf uur drie complexe programmeer-vragen oplossen. De 17-jarige Elbaum gaf eerlijk toe dat hij niet had verwacht dit niveau aan te kunnen. Evenmin dat hij, met zijn vriendenteam en zo’n uitstekende vertegenwoordiging, een medaille wist binnen te halen.

Virtueel

De studenten waren niet lijfelijk aanwezig bij de Olympiade voor Informatica, maar virtueel. De reden is dat Indonesië, als moslimstaat, geen Israëlische staatsburgers toelaat. Eitan Elbaum is extra blij en trots, omdat het gastland juist zijn land niet erkent. Daarbij vermoed hij wel dat het werken via Zoom zijn team geholpen heeft om geconcentreerd en extra gefocust te blijven. Eenvoudigweg vanwege het gebrek aan geroezemoes en andere vormen van afleiding.

Meerwaarde

Verder zegt Eitan over zijn opleiding en studie: ‘Ik heb veel van mijn succes te danken aan Torah U’Mada. Toen ik 13 was, leerde ik Python- en C++-programma’s die velen pas veel later in hun studie tegenkomen. Dit gaf me zeker een voorsprong toen ik het moest opnemen tegen andere informaticastudenten van over de hele wereld.’

Torah U’Mada Yeshiva High School

De school van Elbaum biedt een unieke educatieve ervaring voor hoogbegaafde religieuze studenten van klas 7-13 – een combinatie van Torah-studie op hoog niveau met volledige toelating tot de middelbare school, evenals een academische graad in wetenschap en technologie van JCT – een leider op technologie gebaseerd hoger onderwijs onder de joodse religieuze gemeenschap.

Rabbi Raphael Bublil, hoofd van de Torah U’Mada Yeshiva High School, zegt hierover: ‘De verbinding tussen de heilige en academische wereld biedt een groot aantal mogelijkheden voor studenten die streven naar technologische uitmuntendheid. We zijn trots op Eitan voor zijn harde werk en op andere leden van zijn delegatie voor hun indrukwekkende prestaties en wensen hen blijvend succes.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel