Activiteiten


Opnieuw een actie voor ouders met schoolgaande kinderen

De organisatie Internationale Fellowship of Christians and Jews (IFCJ) is met een nieuw project begonnen. Zij delen bijna 12.000 waardebonnen uit aan gezinnen en alleenstaande ouders die het financieel moeilijk hebben. De waarde van zo’n tegoedbon bedraagt NIS 300 (88,50 euro) is te besteden in de Kravitz-winkels, een winkelketen voor kantoor- en schoolbenodigdheden. Zo’n grote investering in zo’n belangrijk project is tot stand gekomen door de vrijgevigheid van onze donateurs, verspreid over de gehele wereld. 

Door Philip van den Berg

De noodzaak voor zulke projecten is opnieuw bevestigd door het onderzoek van IFCJ, in samenwerking met de Geocarthography Knowledge Group. De uitkomst hiervan laat zien dat rond de 30% van de huishoudens met schoolgaande kinderen financieel niet in staat zijn om de benodigde schoolmaterialen te kopen voor hun kind(eren). De totstandkoming van dit ‘schoolproject’, inclusief de verspreiding van de waardebonnen over geheel het land Israël, is mede tot stand gekomen door de samenwerking en de hulp van een groot aantal non-profit organisaties en stichtingen.

 

Groeiende inflatie

De redenen dat steeds meer ouders de kosten voor de schoolbenodigdheden niet kunnen betalen, komt mede door de stijgende inflatie. Dat is mede het gevolg van de steeds hogere energie- en woonlasten en de aanhoudende economische effecten door de oorlog in Oekraïne en COVID-19.  Een ontwikkeling waar andere maatschappelijke organisaties ook al voor waarschuwden. Daarbij bevestigd de huidige inflatie de noodzaak van dit soort initiatieven.

 

De praktijk

De president van IFCJ zegt daarover: ‘Dit partnerschap met Kravitz, gefinancierd door onze toegewijde gemeenschap van donoren, zal een beetje de last van deze families wegnemen in een tijd waarvan we weten dat het een uitdagende tijd blijft.‘ Een moeder met schoolgaande kinderen vertelt het volgende: ‘We zijn een grote familie en de prijzen stijgen voortdurend. Onze vierde dochter gaat dit jaar naar het eerste leerjaar. Elk jaar is het moeilijk voor ons om alle benodigdheden voor school te kopen. Dankzij de Fellowship en dit initiatief kunnen onze kinderen het gevoel hebben dat ze ertoe doen. Het geeft ze een goed gevoel, zelfvertrouwen en de kans om gelukkig weer naar school te gaan.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel