Activiteiten


Israël neemt 20 Oekraïense soldaten op voor noodzakelijke medische behandeling

Bovenstaand gebaar is naar verluidt tot stand gekomen onder zware druk en naar aanleiding van de opmerkingen van de Oekraïense president Zelensky. Al eerder gaf de president aan dat hij het gebrek aan hulp en ondersteuning vanuit Israël als schokkend ervaarde. De mate van (militaire) hulp ten behoeve het Oekraïense volk en haar onafhankelijkheid vond hij maar minimaal.

Door Philip van den Berg

Blijkbaar was dit bericht voor de regering is Israël de bekende druppel om alsnog de benodigde medische en specialistische zorg te verlenen aan twintig zwaargewonde Oekraïense soldaten. Desbetreffende soldaten zijn al gearriveerd in het Sheba Medical Center, gelegen in de stad Ramat Gan. Ze ontvangen aldaar de benodigde medische behandelingen, onder meer voor het aanmaken en het plaatsen van protheses. De Israëlische ambassadeur maakte deze afspraak tussen Israël en Oekraïne bekend, via Twitter, nadat de eerste soldaten waren vertrokken vanuit Kiev richting Israël voor hun noodzakelijke medische behandeling.

 

Veldhospitaal

Toch heeft Israël al eerde medische steun verleend aan de Oekraïense bevolking. Er waren als medische specialisten naar Kiev overgevlogen om gewonden, zowel burgers als militairen, te behandelen vanwege de zware beschietingen en bombardementen door Russische troepen. Desbetreffende veldhospitaal, toentertijd gelegen in het westen van Oekraïne had de naam Kohav Meïr, vernoemd naar Golda Meïr. Deze voormalige premier van Israël werd geboren in Oekraïne. In de periode, bijna twee maanden, dat het Israëlische veldhospitaal aldaar gelegerd was, heeft de medische staf meer dan 6.000 mensen behandeld.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.



Radio Israel