Activiteiten


Israëlische non-profit organisatie woont bruiloft bij 15 jaar na reddingsoperatie

Als blijk van dankbaarheid en waardering nodigde Sabrina een groepje mensen uit voor haar bruiloft in Zanzibar. Deze bijzondere uitnodiging gold voor een team van de Israëlische non-profit organisatie Save A Child’s Heart (SACH), waardoor de bruid een normaal leven kon leiden. Een gebeurtenis waar ze hen nog steeds heel dankbaar voor is.

De reddingsoperatie vond plaats in 2007 bij het toen 8-jarige meisje. Ze werd door SACH toentertijd naar Israël gebracht vanwege gezondheidsproblemen. In een Israëlisch ziekenhuis stelde de artsen bij haar een hartafwijking vast. De artsen opereerden haar met spoed en gelukkig traden er geen complicaties op. Vervolgens verbleef het jonge meisje, zonder de aanwezigheid van haar ouders, familie of andere bekenden, voor een lange tijd in het ziekenhuis.

Het operatieteam

Als gevolg van deze levensreddende operatie kon het jonge 8-jarige meisje opgroeien tot een mooie jonge vrouw en in het huwelijk treden met haar geliefde. Deze bijzondere gebeurtenis in haar leven vormde de aanleiding om de groep medici uit te nodigen die haar leven redde. Het desbetreffende team dat werd uitgenodigd bestond uit verpleegsters, cardiologen en echocardiografietechnici van het Wolfson Hospital in Holon. Zo werd tijdens deze vreugdevolle gebeurtenis beide partijen herenigd. Een warm en waardevol moment voor hen allen.

Rolmodel

Tijdens een speech zei Tamar Shapira, adjunct-directeur van Save A Child’s Heart en ook aanwezig bij de bruiloft, het volgende: ‘Er zijn geen woorden om de opwinding en het geluk te beschrijven die we voelden toen we Sabrina in haar trouwjurk zagen. Ik weet dat we op dit moment een belangrijke rol hebben gespeeld. Sabrina is uitgegroeid tot een sterke, gezonde vrouw met een vol leven dankzij de operatie die ze op haar achtste in Israël kreeg. Deze operatie gaf haar het leven dat ze nu heeft. Ze heeft een sterk, gezond hart waardoor ze een gezin kan stichten en een gelukkige toekomst kan opbouwen. Dit is een verhaal over de cirkel rondkomen die je niet elke dag hoort, en we voelen ons bevoorrecht dat we er deel van uitmaken.

Save A Child’s Heart

Met regelmaat reist het gezondheidsteam van SACH naar Zanzibar als onderdeel van een medische missie. Zij reizen door het land om kinderen met gezondheidsproblemen en mogelijke hartaandoeningen te onderzoeken en te diagnosticeren. Tijdens zo’n reis van een week naar Zanzibar onderzoekt een team meer dan 400 kinderen. Een groot deel van hen gaat vervolgens de komende maanden naar Israël voor een levensreddende hartoperatie. Net als bij Sabina is het streven van Save A Child’s Heart om deze (jonge) kinderen ook een hoopvolle en mooie toekomst te geven.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel