Activiteiten


Kinderen roepen Sieg Heil tijdens toneelstuk in het VK

Onlangs schoot een fotograaf enkele plaatjes van schoolkinderen die de nazi-groet brachten. Volgens de acteur van dit project laat dit zien hoe makkelijk mensen, in dit geval kinderen, makkelijk te beïnvloeden zijn. De ouders van deze kinderen waren ‘not amused’ over de gang van zaken. De leiding van deze kostschool, Millfield School in Somerset, haastte zich dan ook om haar verontschuldigingen aan te bieden.

Op een van de afbeeldingen staan de leerlingen met opgestoken arm in de lucht terwijl ze kijken naar een toneelstuk over de leider van het Derde Rijk, Adolf Hitler. Hoewel ze niet actief deelnamen aan het toneelstuk was ook een nazivlag zichtbaar en op enkele afbeeldingen hielden sommige leerlingen hun vingers boven hun bovenlip gedrukt om de snor van Hitler te imiteren. Tijdens desbetreffend toneelstuk speelde de (bekende) acteur Pip Utton de rol van Adolf Hitler.

Recensie

Een recensie in de British Theatre Guide schrijft over het toneelstuk en het optreden van Utton het volgende: ‘Utton stapt uit zijn personage en wordt, zo lijkt het, zichzelf, terwijl hij tegen het publiek praat als een stand-upstrip.’ Ook ontkomt de recensent niet aan de indruk dat de toeschouwers de insteek van het stuk en de werkwijze van de acteur niet helemaal niet begrepen. In de recensie staat: ‘De grappen beginnen echter een voorsprong te krijgen waardoor het publiek zich ongemakkelijk zou moeten voelen… Sommigen begrepen niet helemaal wat hij aan het doen was en liepen weg.

Reactie’s

Volgens de krant Independent bood de directeur van de school al snel na het gebeuren zijn excuses aan, nadat hij probeerde de keuze van de uitvoering uit te leggen. De directeur zei hierover: ‘Het toneelstuk is op vele scholen opgevoerd in de afgelopen 25 jaar en werd alom geprezen.’ Een reactie hierop vanuit de leiding van de privéschool luidde: ‘We hadden dit stuk echter niet moeten opvoeren. Ongeacht de goede bedoelingen, niemand zou ooit moeten worden aangemoedigd om dergelijke acties te spelen.’

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel