Activiteiten


Negen jonge Joodse nieuwkomers winnen de B’Nefesh Maor Youth Award

Ieder jaar reikt de landelijke organisatie B’Nefesh Maor een trofee uit aan jonge olim (nieuwkomers). De organisatoren richtten zich met name op hen die, sinds hun komst in Israël, een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Deze prijsuitreiking is niet alleen om deze jonge nieuwkomers te eren, maar bovenal om hen te belonen voor hun inzet en betrokkenheid op lokaal niveau.

 

Motivatie

Onlangs vond de jaarlijkse uitreiking en overhandiging van de B’Nefesh Maor Youth Award plaats tijdens het ‘lichtjesfeest’, het Chanoekafeest. De jonge prijswinnaars waren blij met de erkenning en de betrokkenheid voor hun initiatieven en hun inzet op lokaal niveau. Gezien hun jonge leeftijd, alle prijswinnaars zijn tussen de 12 en 18 jaar, vormen zij niet alleen een inspiratiebron voor hun leeftijdsgenoten, maar ook voor de volwassenen in het land.

Nefesch B’Nefesch

Een mooie en bijzondere bijkomstigheid is dat zij allemaal afkomstig zijn uit verschillende landen en werelddelen. De directeur en tevens medeoprichter van dit mooie initiatief, rabbijn Yehoshua Fass, vertelde tijdens de prijsuitreiking hierover het volgende: ‘Het is echt inspirerend om te zien hoe deze jonge nieuwkomers de uitdagingen van aanpassing aan hun nieuwe gemeenschappen, scholen en sociale kringen overstegen na het maken van aliyah, en ervoor kozen om zich naar buiten te richten – de grotere Israëlische gemeenschap en de Joodse natie helpend door hun initiatieven en prachtige ideeën.

Enkele prijswinnaars

Hieronder volgt een korte omschrijving van enkele prijswinnaars, zodat u een beter beeld krijgt van zowel de prijswinnaars als hun creatieve en waardevolle initiatieven. Eén van de prijswinnaars is Max Engelhart (14). Deze jonge nieuweling woont in Modi’in, nadat hij aliyah maakte vanuit de VS. Hij zamelt geld in voor woningen voor eenzame soldaten van Beit Almog Shiloni en voorziet deze woningen ook nog eens van allerlei benodigdheden voor de keuken en slaapkamer. Max weet daarbij ook nog tijd vrij te maken om deze soldaten te helpen met hun

Een volgend persoon is Gadi Schreiber (16 jaar) en afkomstig uit Florida. Hij werkt om geld in te zamelen voor een nieuw oefenpark voor het in Reut gevestigde Academisch Centrum voor Autisme. Als vrijwilliger doet hij daar allerlei werkzaamheden en op verschillende manieren brengt hij het autisme onder de aandacht in de samenleving, waarbij hij benadrukt dat mensen met autisme, jong en oud, niet gek zijn maar op een andere manier denken.

Aron Lewis ontving eveneens een trofee. Deze jonge man woonde in Brittannië en is zeventien jaar. Hij woont in Beit Shemesh en is actief als vrijwilliger in de synagoge. Hij helpt daar op allerlei manieren zowel jongeren als gezinnen in nood, bijvoorbeeld door fondswerving, het geven van bijles, het inzamelen van voedsel, kleding en andere spullen die nodig zijn.

De laatste prijswinnaar die in dit artikel kort wordt omschreven is Ella Rath. Zij is zestien jaar, afkomstig uit Australië en woont in Mitzpe Netofa. Zij werkt als mentor voor kinderen met een handicap. Ook zet zij zich op verschillende manieren in voor de militairen op een nabijgelegen legerbasis, onder meer door het bakken van allerlei lekkere taarten en maaltijden.

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel