Activiteiten


Groot aantal nieuwkomers (olim) spijkeren hun financiële kennis bij in Israël

Vorig weekend woonden meer dan 400 nieuwkomers een congres bij, mede georganiseerd door Nefesh B’Nefesh. Deze studiedag vond plaats in samenwerking met de organisatie Living Financially Smarter. Het doel van deze bijeenkomst is om te groeien in de omgang van geld op allerlei manieren, waarbij een verscheidenheid van thema’s de revue passeerden.

Omgaan met geld

Dit initiatief kwam tot stand door de oprichter van Living Financially Smarter, de heer Rifka Lebowitz. Hij is zeer kundig op financieel vlak en zeer bekend met het bankwezen. Het is ook zijn verlangen om mensen te helpen en ondersteunen in het verstandig en wijs omgaan met hun geld. Tijdens de conferentie vonden diverse sessies plaats over een verscheidenheid van onderwerpen, zoals: financiële planning, het maximaliseren van besparingen, het voordelig gebruik maken van het Israelisch financieel systeem.

 

Maatschappelijk betrokken

Het idee werd eerst getoetst via een pitch, een korte maar krachtige presentatie voor Nefesh B’Nefesh, van waaruit het verlangen ontstond om dit idee voor een seminar uit te werken naar een eendaagse conferentie. Vanuit die invalshoek werd dit concept verder uitgewerkt en wisten de organisatoren verschillende bekende en prominente sprekers te strikken voor hun financieel event. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: Danny Newman (senior agent en filiaalmanager bij Goldfus Insurance), Alon Katz (directeur en CEO van Be The Bank-BTB Israel) en Avner Stepak (eigenaar en vicevoorzitter van Meitav Investment House).

Noodzaak

Bij de vraag waarom Nefesh B’Nefesh een dergelijke congresdagen organiseert geven beide organisaties aan dat er een grote belangstelling bestaat en honger is naar goede financiële kennis. De mensen willen het volledige beeld van hoe alles financieel in elkaar steekt. Niet alleen hoe alles in het algemeen, maar specifiek om (in)zicht te krijgen hoe de financiële hazen lopen in Israël en hoe ’t allemaal werkt. Want behalve het delen van praktische adviezen en het beantwoorden van de vele vragen, die wij iedere dag binnenkrijgen van de mensen uit het heel het land, is ons streven ons streven erop gericht om ons land en haar inwoners verstandig, wijs, goed en slim om te laten gaan met de bestaande financiële (on)mogelijkheden in dit land.

Onbekende wereld

Het is daarom dan ook niet eigenaardig dat het aantal nieuwkomers op dergelijke conferentiedagen hoog ligt. Veel van de nieuwkomers zijn niet bekend met allerlei financiële regelingen, verplichtingen, voorzieningen in het land. De noodzaak en de roep om deze leemte onder de olim op te vullen van helder en toegankelijk financieel advies en inzicht was en is nog steeds groot. Dit blijkt ook wel uit de vele berichten in de Facebook-groep van de initiatiefnemer Lebowitz.

Het doel

De doelstelling van dit soort studiedagen is, zoals Sarah Kantor het onder woorden brengt, als volgt: ‘Wij willen de nieuwkomers helpen zich goed te laten informeren.’ Op de vraag waarom zegt zij: ‘Op die manier kunnen zij een juiste afweging maken in de vele keuzes die zij voor zowel zichzelf als voor hun familie moeten maken in het beloofde land van God.’ Zij sluit haar gesprek af met de opmerking: ‘Aliyah maken is een van de belangrijkste beslissingen in iemands leven en door aandacht te geven aan hun persoonlijke vragen over geld en het financiële stelsel in het land Israël krijgen zij beter zicht en begrip hoe zijzelf daar het beste mee kunnen omgaan.

 

Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel