Activiteiten


Oekraïne gedenkt de Internationale Holocaust herdenkingsdag

Op een bijzondere en creatieve wijze heeft het Oekraïense leger de Internationale Holocaust herdenkingsdag herdacht. Een groep mannelijke soldaten staan voor het Babyn Yar-terrein en zingen op harmonieuze wijze in het Hebreeuws ‘Eli Eli’. Van deze bijzondere herdenking gaat een video viraal en is binnen vier uur meer dan 50.000 keer bekeken. Desbetreffende video duurt twee minuten en is door de Israëlische ambassadeur in Oekraïne op Twitter gedeeld. 

Kopstukken

Tijdens deze plechtige bijeenkomst waren verschillende politieke leiders en andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig, waaronder: president Zelensky en de Israëlische ambassadeur.

Babyn Yar

De lokatie van deze tijdelijke zanggroep is het eerder genoemde Babyn Yar-terrein. Op desbetreffende plek vond tijdens de Tweede Wereldoorlog de gruwelijke moordpartij plaats op de Joodse inwoners van de stad Kiev. Babyn Yar is een ravijn in Kiev waar in september 1941 meer dan 100.000 Joodse inwoners door de Duitse Einsatzgruppen werden omgebracht. Sommige bronnen spreken zelfs van bijna een kwart miljoen slachtoffers.
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel