Activiteiten


Misselijkmakende en misleidende foto over zogenaamde slachtpartij onder Palestijnen

Onlangs berichtte een aan de BDS (Boycot, Desvinvestering en Sancties) gelieeerde organisatie dat de Palestijnse Academie voor Wetenschap & Technologie EMBO opriep om de huidige werkplaatsen in Israël te verplaatsen. Deze zouden moet komen op de plek van het Tantura-bloedbad. Via Twitter verwees de Palestijnse Campagne voor de Academische en Culturele Boycot van Israël (PACBI) naar deze zogenaamde ‘Tantura-bloedbad. Dit deed zij door het plaatsen van een foto van een slachtpartij. Dit bloedbad zou hebben plaatsgevonden in 1948, het jaar van het uitroepen en de erkenning van de staat Israël. PACBI beweerde tevens dat desbetreffende massagraf ligt onder de parkeerplaats naast het strand. 
Veelzeggend is dat de foto op Twitter in werkelijkheid een afbeelding is van een concentratiekamp nabij het Duitse plaatsje Nordhausen. Op desbetreffende zwart/wit foto liggen vele tientallen lijken. Deze lijken dumpten de nazi’s later in een massagraf. Echter, vanuit het perspectief dat zij zichzelf ziet als een organisatie dat kwalitatief en hoogstaand onderzoek aflevert met vele uitmuntende onderzoekers, laat dit bericht een geheel ander beeld zien. 
 
Manipulatie
Opnieuw en jammer genoeg kregen al deze leugens maar minimale media-aandacht in Europa. Vanuit Israël uitte de minister van Diaspora en Antisemitisme Chikli wel zijn ongenoegen  over deze misselijkmakende vergelijking en leugens. Hij zei hierover het volgende: De racistische BDS-beweging breekt een Guinness-record, gebruikt een foto van het Duitse concentratiekamp Nordhausen om te liegen over een fictief bloedbad tijdens de Israëlische onafhankelijkheidsoorlog. Ofwel, verdraaiing van de Holocaust, toe-eigening en ontkenning, waardoor Joodse mensen nog meer tot slachtoffer worden gemaakt. Puur kwaad!‘ 
   
Het Tantura-bloedbad
Het eerder genoemde bloedbad, waarover PACBI in haar tweets spreekt, handelt over een gebeurtenis die plaatsvond in mei 1948. In de nacht van 22 op 23 mei, tijdens de onafhankelijkheidsoorlog, werden ongeveer 50 tot 200 Palestijnse Arabieren gedood. Zij werden omgebracht door de Israëlische strijdkrachten na de overgave van Tantura, een dorp van zo’n 1.500 mensen in de nabije omgeving van Haifa. De originele foto, die terug te vinden is in veel online beeldbanken, geven aan dat het de nasleep betreft van een Brits bombardement op 3 en 4 april 1945. Dit bombardement richtte zich op de Boelcke-kazerne. Deze gebombardeerde kazerne lag ten zuidoosten van de stad Nordhausen. Bij het bombardement kwamen zo’n 1.200 tot 1.300 gevangenen om het leven. Een bekende specialist, de historicus Gideon Greif, onderzocht desbetreffende foto en bevestigde dat deze nep is. 

Leugens

Minister Chikli gaf tijdens een interview hierover aan dat dit weer een enorme en lelijke leugen is van de BDS-beweging. ‘Het is een van de meest dramatische fake-news verhalen die zij in de afgelopen jaren hebben bedacht.‘ 
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel