Activiteiten


De wereldberoemde melkboer Tevye (Chaim Topol) is overleden

Een week geleden, op 9 maart jl., is de Israëlische acteur Chaim Topol op 87-jarige leeftijd overleden. Deze vermaarde acteur is vooral bekend van de vertolking van de melkboer in de bekende muziekfilm uit 1971 ‘Fiddler on the roof’. Chaim Topol speelde de musical daarvoor al jaren op de planken, zowel in Londen als in Broadway. De film, geschreven door de Amerikaanse schrijver Jospeh Stein, is gebaseerd op de roman ‘Teveye en zijn dochters’, van de Russisch-Joodse auteur Sjolem Alajchem. 
 

Mopperkont

Het verhaal in de film als op het toneel handelt over Tevye en zijn gezin. Als eenvoudige boer probeert hij zich met zijn gezin staande te houden ergens in het dorp in het onmetelijke Rusland ten tijde van de roerige jaren onder de Tsaar en het opkomend communisme. Chaim Topol speelt daarin de traditionele melkboer die met God discussieert en klaagt over zijn lot als arme vader van vijf dochters. Het meest bekend lied van zowel de film als de musical is het nummer ‘If I were a rich man’.

007

De bekende Israëliër Chaim Topol is overleden in zijn geboortestad Tel Aviv. Hij trouwde in 1956 met Galia Finkelstein en samen kregen ze drie kinderen. Een interessant en leuk weetje is dat hij ook een rol speelde in een van de vele James Bond films. Hij speelde de rol van Milos Columbo in de film For your eyes only. Ter ere van deze bekende acteur en het 75 jarig bestaan van de staat Israël is 22 maart uitgekozen als Israëlische filmdag. Op die dag kan iedereen in het hele land voor NIS 10 naar de film!
Deel dit artikel

Je kunt geen reactie geven op dit bericht.

Live – Streaming

Regelmatig organiseert Pillar of Fire LIVE Streaming events ... Klik op deze knop om naar de Live stream pagina te gaan.


E-mail Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Mailings van Pillar of Fire. Naast de berichten die we op de site plaatsen, sturen we ook regelmatig e-mailings met relevante nadere informatie.


Doneer Online

Steun het werk van Pillar of Fire met uw bijdrage. Pillar of Fire heeft de ANBI status en uw giften zijn van de belasting aftrekbaar. U kunt op dit moment doneren via een bankmachtiging en via PayPal.Radio Israel